HAMK:n Riihimäen kampuksessa koronavirustartunta – kolme oppilasta karanteeniin

Hämeen ammattikorkeakoulun auditoriossa 16.9. olleita neuvotaan hakeutumaan koronatestiin lievienkin oireiden ilmetessä. Arkistokuva. Veera Tommila

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Riihimäen kampuksen opiskelijalla on varmistunut koronavirustartunta. Kolme muuta opiskelijaa on määrätty karanteeniin, HAMK tiedottaa.

Koronavirustilanteen heikentyessä Hämeenlinnan ja Riihimäen kampuksilla siirrytään maanantaista 28.9. alkaen kahdeksi viikoksi pääosin etäopetukseen ja -työhön.

Sairastunut opiskelija on osallistunut opetukseen Riihimäellä noin 60 muun opiskelijan kanssa auditoriossa 16.9. aamupäivällä.

Oppilaitos kehottaa kaikkia tuolloin auditoriossa olleita seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin lievienkin oireiden ilmetessä.

Karanteenia ei kaikille määrätä, koska auditoriossa on noudatettu turvavälejä.

Koronaviruksen kiihtymisen myötä HAMKin Hämeenlinnan ja Riihimäen kampuksilla on päätetty siirtyä ensisijaisesti etätyöhön.

Nyt myös ensimmäisen vuoden opiskelijat siirtyvät ensisijaisesti etäopetukseen viikoiksi 40 ja 41. Opetus ei kuitenkaan pysähdy. Kampukset ja ruokalat pidetään auki.

Välttämätöntä pienryhmäopetusta voidaan toteuttaa. Lähiopetustilanteissa HAMK antaa opiskelijoille ja opettajille maskit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.