Kanta-Hämeeseen annettiin maskisuositus – "Koronaepidemia siirtynyt kiihtymisvaiheeseen"

Maskisuositus koskee muun muassa joukkoliikennettä, jossa turvavälin pitäminen ei aina ole mahdollista. Marko Kauko
Petri Lyy

Petri Lyy

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä koronatilanteen huononnutta.

– Jos ei ole mahdollista noudattaa turvavälejä julkisilla paikoilla, käytetään maskia, kiteyttää johtajaylilääkäri Sally Järvinen.

Maskisuositus koskee muun muassa lukioita ja muita toisen asteen oppilaitoksia.

– Käytännön toteutuksia päästään kunnissa tekemään ensi viikon alkupuolella, mutta kantahämäläisten kannattaa siirtyä jo nyt maskin käyttöön, Järvelä toteaa.

Kanta-Hämeen COVID-19-ryhmä totesi torstaina maakunnan siirtyneen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen ja päätti suosituksen antamisesta. Todettujen koronatartuntojen määrä on Kanta-Hämeessä kaksinkertaistunut kolmen viikon kuluessa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri antoi perjantaina "vahvan suosituksen" maskin käyttämisestä. Lukioiden maskisuosituksia HUS pohtii vielä kunnittain.

Maskin käyttöä suositellaan aina kun lähikontaktia ei voi välttää eli esimerkiksi kaupassa asioidessa, julkisilla kulkuneuvoilla liikuttaessa ja yleisötilaisuuksissa.

Maskia tulee käyttää koronatestiin mennessä ja ennen tuloksen valmistumista. Suositus koskee myös riskialueelta Suomeen tulevia matkustajia heidän siirtyessä maahantulopisteestä karanteeniin ja jos heillä on karanteenin aikana asiaa kodin ulkopuolelle.

Julkisia sisätiloja ja yleisötilaisuuksia, joita suosituksessa tarkoitetaan, ovat esimerkiksi kaupat ja ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot, liikuntaan tai urheiluun ja niiden seuraamiseen käytettävät tilat, uimahallit ja saunat, kirkot, konserttisalit, teatterit, elokuvateatterit, museot ja galleriat.

Kanta-Hämeen keskussairaalan yksiköissä on henkilökunta jo aiemmin siirtynyt käyttämään suu-nenäsuojusta kaikissa potilaskontakteissa.

Jatkossa suositus koskee kaikkia sairaalan yleisissä tiloissa liikkuvia potilaita ja vierailijoita, joille maskin käyttäminen on mahdollista.

Päivitys 25.9. klo 14.17: Lisätty tieto Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin maskisuosituksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.