Trombi tuo Hurriganesin hitit Riihimäelle: ”Tavoitteena autenttinen 70-luvun soundi”

Trombi: Hurriganes-innostus sai alkunsa Roudrunnerista.

Trombi on veivannut Hurriganesin tuotantoa jo muutaman vuoden. Korona keskeytti esiintymiset, mutta pikkuhiljaa niitä ollaan jälleen aloittelemassa. – Haasteena on, että vuodenvaihteen jälkeen kitaristimme lähtee armeijaan Kaartin soittokuntaan, bändin basisti-laulaja Ari Kyllästinen sanoo. -

Mia Lagström

Hurriganesin tribuuttibändi Trombi syntyi puhtaasti rakkaudesta musiikkiin. Bändin basisti-laulaja Ari Kyllästinen kertoo tunteneensa rumpali-laulaja Jukka Mariston jo lapsuudesta.

– Olemme soitelleet pikkuskidistä lähtien yhdessä erilaisissa virityksissä. Muutama vuosi sitten tuli mieleen, että mitä jos soittaisi pelkkää Ganesia.

Kolmanneksi kokoonpanoon otettiin Ari Kyllästisen poika Arttu Kyllästinen, joka valmistui keväällä ammattilaiseksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta.

– Soittaminen on Artulle luontaista, joten häneltä hoituu hyvin Albert Järvisen osuudet – varsinkin kun Arttu on joutunut vähän väkisin kuuntelemaan Hurriganesia pikkupojasta saakka, Ari Kyllästinen veistelee.

Kaikkiaan Trombin ohjelmistossa on tällä hetkellä 65 biisiä. Materiaalia Hurriganesilla riittää. Hurriganes soitti myös jotain coverbiisejä ja niitäkin on Trombin ohjelmistoon otettu.

– Uusia biisejä opetellaan koko ajan lisää, jotta oma ja yleisön mielenkiinto säilyy; ei pelkää Get Onia.

Hurriganes on ollut monelle merkityksellinen bändi nuoruudessa.

Hurriganesissa Ari Kyllästistä kiehtoo kokonaisuus: soundi, bändin erilaiset persoonallisuudet Remu, Albert ja Cisse sekä tietenkin bändin asenne.

– Olin yhdeksänvuotias, kun kuulin ensimmäisen kerran Hurriganesin Roadrunnerin. Olin heti myyty, voiko suomalainen bändi tehdä tällaista musiikkia. Hurriganes oli lähtölaukaus sekä soittoharrastukselle että ylipäätään musiikin kuuntelemiselle. Siitä kaikki lähti.

Tribuuttibändinä Trombi noudattelee ja myötäilee hyvin pitkälle alkuperäisiä 70-luvun versioita.

– Remu on tehnyt kappaleista myös uudempia sovituksia, mutta me noudatamme niitä vanhoja. Olemme yrittäneet saada samaa draivia meidän soittoomme. Se on yllättävän haastavaa. Hurriganesin kappaleita pidetään yksinkertaisina soitettavina, jotka luonnistuvat keneltä vain. Se että soitto saadaan kuulostamaan Hurriganesin soitolta, löydetään autenttinen soundi ja asenne ja saadaan soitto rullaamaan samalla draivilla, ei ole ihan niin helppoa, Kyllästinen kertoo.

Antoisinta touhussa on hetki, kun porukka lähtee tanssilattialle joraamaan.

– Siitä tulee hyvä fiilis. Hurriganes on ollut monelle merkityksellinen bändi nuoruudessa, joten väkeä onneksi keikoilla riittää.

Red Hot

Trombi Plays Hurriganes

Hurriganesin tribuuttibändi Trombi esiintyy ravintola Red Hotissa (Torikuja 2, Riihimäki) lauantaina 26.9. klo 22.

Trombi on syksyllä 2018 perustettu kokoonpano, jossa vaikuttavat Arttu ”Albert” Kyllästinen (kitara), Ari Kyllästinen (basso ja laulu) ja Jukka Maristo (rummut ja laulu).

Illan aikana kuullaan kaksi settiä. Ohjelmistossa on niin taattua tavaraa pääosin Roadrunner-levyltä kuin vähän harvemmin soitettuja Hurriganes-klassikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.