Harlekiinissa nautitaan illasta Hyvinkään Rautatien Soittajien ja Milana Misicin kanssa: "Milana on kyvyiltään ja ohjelmistoltaan soittokunnan yleisöä lähellä"

Viihde: Tarjolla hyvää ruokaa ja ihastuttavia vanhoja iskelmiä.

Milana Misic saapuu ensimmäistä kertaa Rautatien Soittajat Hyvinkään solistiksi. Misicin vierailua odotellaan soittokunnassa – ja varmasti myös yleisön puolella – ilolla. Minna Annola

Mia Lagström

Hyvinkään Rautatien Soittajien pitkä esiintymistauko päättyy reilun viikon päästä, kun soittokunta nousee ravintola Harlekiinin estradille. Solistiksi konserttiin saapuu Milana Misic.

– Milana Misic on suomalainen iskelmätähti, joka on mielestämme kyvyiltään ja ohjelmistoltaan soittokunnan yleisöä lähellä, kapellimestari Hannu Simoinen kiteyttää syyt solistivalintaan.

Klarinetisti Marja Partasen mukaan Milana Misicin saaminen Rautatien Soittajien solistiksi on ollut soittokunnan pitkäaikainen haave.

– Milanan ohjelmisto on upea, eikä hän ole vieraillut Hyvinkäällä pitkään aikaan.

Ilta Milanan kanssa sisältää monia yleisön rakastamia vanhoja iskelmiä, kuten Valoa ikkunassa, Lazzarella ja Soittajapoika. Simoinen ei ihmettele ikivihreiden suosiota. Maailmaan mahtuu paljon musiikkia, mutta taitavuus tekee musiikista sellaista, että se kestää aikaa.

– Vanhassa musiikissa viehättävät vaihtelevat melodiat ja mielenkiintoiset harmoniat. Ennen piti tehdä kovasti töitä, että pääsi nousemaan pinnalle. Näin olleen pinnalle pääsi aidosti hyvää musiikkia.

Ennen kuin soittokunta taipuu tulevaan konserttiin, vaatii se rutkasti työtä ja harjoittelua. Isoin työ on tehdä kappaleista sopivat sovitukset.

– Pengoin soittokunnan vanhoja varastoja, löytyisikö sieltä sopivia sovituksia. Kyselin niitä myös kollegoiltani. Loput tein itse. Tulevan konsertin kappaleista noin puolet on jouduttu sovittamaan kokonaan uudestaan.

Isolle orkesterille sovittaminen on Simoisen mukaan iso homma. Joka soittajalle on sovitettava omat stemmansa.

– Bändin kitaristin tekemiset saatetaan jakaa 4–5 soittokunnan soittajalle ja soittimelle. Se on ihan oma maailmansa.

Ilta Milanan kanssa -konsertteja järjestetään kaksi. Esiintymispaikkana toimii ravintola Harlekiini. Myös Harlekiinin yrittäjänä toimivan Partasen mukaan soittokunta sopii ravintolaan hyvin.

– Rautatien Soittajat on järjestänyt useita hienoja tilaisuuksia, kuten italialainen ilta ja slaavilainen ilta. Vähän sellaisia teatteriravintolatyyppisiä iltoja, jossa nautitaan hyvästä musiikista ja ruoasta.

Simoisen mukaan Harlekiini on tunnelmaltaan mukavan intiimi esityspaikka, jossa solisti on sopivasti lähellä yleisöä.

– Siitä yleisö tykkää.

Rautatien Soittajat Hyvinkää

Ilta Milanan kanssa

Rautatien Soittajat Hyvinkää järjestää Ilta Milanan kanssa ravintola Harlekiinissa (Kauppatori 1, Hyvinkää) perjantaina 2.10. ja lauantaina 3.10. klo 18.30.

Illan solistiksi saapuu Milana Misic.

Lippu 55 euroa sisältää livemusiikin lisäksi kolmen ruokalajin menun.

Lippuja myydään rajoitetusti. Jokaiselle tulijalle on istumapaikka. Ruoka tarjoillaan pöytiin. Ennakkoon lippuja voi kysellä info@harlekiini.com tai puh. (019) 431 465.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.