Aila-myrsky hengähti Hyvinkään ja Riihimäen seudulla – vahingot jäivät vähäisiksi torstaipäivän aikana

Pelastuslaitokset joutuivat torstaina raivaamaan kaatuneita puita Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla. Kuvituskuva. arkisto/sauvo jylhä

Torstain mittaan raivonnut Aila-myrsky ei näyttänyt täyttä voimaansa Hyvinkään ja Riihimäen seudulla iltapäivään mennessä.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos tiedotti viestipalvelu Twitterissä, että ensimmäinen vahingontorjuntatehtävä oli vastaanotettu torstaina kello 5.30.

Twiitin mukaan myrsky alkoi edetä Kanta-Hämeen alueelle ennusteen mukaisesti Humppilan suunnalta.

Pelastuslaitos nosti tilannekeskuksen valmiutta ja varautui siten ennalta mahdolliseen tehtävien ruuhkautumiseen.

Iltapäivällä pelastuslaitokselta kerrottiin, että erilaisia kaatuneiden puiden raivauksia oli ollut päivän mittaan vajaat 30. Suurin osa niistä oli Hämeenlinnan ympäristössä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksellakin arvioitiin torstaina puolen päivän jälkeen, että pahin on edessä mahdollisesti vasta illalla.

Toimintavalmiutta oli nostettu kutsumalla sopimuspalokunnat asemille päivystämään.

Sähköyhtiö Carunan häiriökartan mukaan Hyvinkään ja Riihimäen rajalla Suolijärven ja Hirvijärven tienoilla oli torstaina päivällä noin sata taloutta ilman sähköä.

Vika saatiin korjattua iltapäivään mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.