Syksyn yhteishaku päättyi – Hyvinkään koulutuksiin yli 2 100 hakemusta

Monimuoto-opinnot edelleen suosituimpia hakukohteita, Laurea kertoo. Arkisto / Päivi Tuovinen

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 16.9. klo 15.

Alustavien tietojen perusteella Laurean koulutukset keräsivät kaikkiaan noin 23 900 hakemusta.

Hyvinkään-kampuksen koulutuksiin oli tarjolla yhteensä 110 aloituspaikkaa. Ensisijaiseksi hakukohteekseen oli Hyvinkään valinnut yhteishaussa yli 550 hakijaa.

Hyvinkään koulutuksiin saapui yhteensä yli 2 100 hakemusta.

Suosituin Laurean Hyvinkäällä toteutettavista koulutuksista oli oikeustradenomin koulutus, joka on monimuoto-opiskelua.

Yhteishaun valintaprosessi jatkuu lokakuussa järjestettävillä valintakokeilla. Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat tammikuussa 2021.

Monimuotototeutus tarjoaa joustavuutta opintoihin ja arkeen. Opintoja käydään lähipäivien lisäksi itsenäisemmin, kuin tavallisessa päivätoteutuksessa ja opiskelumuoto sopii hyvin esimerkiksi töissä käyville opiskelijoille.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski kertoo tiedotteessa olevansa vaikuttunut suuresta kiinnostuksesta Laurea-ammattikorkeakoulun koulutusta kohtaan:

– Näyttää siltä, että kysyntä joustaville koulutusratkaisuille, joita Laureassa on kehitetty, on edelleen kasvussa. Työn ja opiskelun sujuva yhdistäminen ammatillisessa korkeakoulutuksessa on erityisen tärkeää ja siihen me haluamme Laureassa panostaa, rehtori Koski toteaa.

Yhteishaun päätyttyä voi opiskelupaikka Laureassa avautua myös erillishaun kautta. Syyskuun aikana erillishaku avautuu Laurean turvallisuuden ja riskienhallinnan, liiketalouden, fysioterapian ja tietojenkäsittelyn koulutuksiin sekä restonomi- ja sairaanhoitajakoulutuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.