Miesvangin epäillään pahoinpidelleen vartijaa Riihimäen vankilassa – Poliisi: United Brotherhoodin järjestämä ja toteuttama teko

Kanta-Hämeen poliisi epäilee miesvangin pahoinpidelleen vartijaa kuluvan vuoden toukokuussa Riihimäen vankilassa. Kuvituskuva. Arkisto/Mia Lagström

Kanta-Hämeen poliisi epäilee miesvangin pahoinpidelleen vartijaa kuluvan vuoden toukokuussa Riihimäen vankilassa.

– Aamupalan jaon yhteydessä miesvanki löi yllättäen vanginvartijaa pään alueelle. Vartija sai pahoinpitelystä vähäistä vakavampina vammoja, poliisin tiedotteessa todetaan.

Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisin mukaan näyttää siltä, että pahoinpitely on ollut United Brotherhood-järjestön järjestämä ja toteuttama teko.

Poliisi epäilee vuonna 1999 syntynyttä miesvankia pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä toista vuonna 1979 syntynyttä miesvankia yllytyksestä edellä mainittuihin tekoihin.

Molempia miehiä epäillään myös laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisesta.

– Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisi katsoo osoitetuksi, että molemmat miehet ovat läheisessä yhteydessä United Brotherhood-järjestöön, poliisin tiedotteessa todetaan.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tammikuussa antamallaan päätöksellä määrännyt United Brotherhood-järjestön väliaikaiseen toimintakieltoon.

Poliisi epäilee molempien miesten jatkaneen laittomasti yhdistystoimintaa edustamalla United Brotherhoodia tai toimimalla sen puolesta.

Poliisin mukaan asia on nyt siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Taustat Näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa – tietolähdesuhde poikkeuksellisesti julki

Rikollisjärjestö United Brotherhood on määrätty väliaikaiseen toimintakieltoon – poliisi voi puuttua jengiliivien käyttöön

KRP: Rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtajaa epäillään useista törkeistä rikoksista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.