Riihimän Teatteri tarjoilee kreisikomediaa syysiltojen iloksi: "Nopeatempoista, yllättävää ja äkkiväärää"

Teatteri: ”Keikkaa pukkaa” on Riihimäen Teatterin syksyn satsaus.

Riihimäen Teatterissa suunnitellaan syksyllä pankkiryöstöä. Keikkaa pukkaa -komedian Reijon, Keijon ja Teijon rooleista vastaavat Mikko Töyssy, Jani Karvinen ja Hannes Suominen. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen Teatteri tarjoaa syysiltoihin naurua.

– Olen todella iloinen, että teatterin ohjelmistoon saatiin syksyksi oman tuotannon esitys. Keväällä kovasti jännitimme, onnistuuko tämä. Näin korona-aikana se ei ollut itsestäänselvyys, Riihimäen Teatterin taiteellinen johtaja Olka Horila iloitsee.

Keikkaa pukkaa -näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Petja Lähde, jolle kreisikomedia on ennestään tuttu laji. Keikkaa pukkaa kertoo kolmesta sympaattisesta kaveruksesta, jotka ovat tipahtaneet elämässään alaspäin ja päätyvät rikoksen polulle.

Reijo ( Jani Karvinen) on nurin menneen pankkikonttorin entinen työntekijä. Hänen vaimonsa kannustaa miestä ryöstämään konttorin ja hommaa tälle apurin. Paikalle saapuva apuri Keijo ( Hannes Suominen) ei ole kuitenkaan aivan sitä mitä pitäisi. Hän on ansiosidonnaisella elävä työtön näyttelijä, joka päättää tehdä strippauskeikan ansaitakseen rahaa. Kolmantena paikalla häärii Mikko Töyssyn näyttelemä Teijo, peräkammarin poika, joka ei ole koskaan saanut mitään aikaiseksi.

Mikko Töyssyn mukaan on ollut hienoa päästä reilun vuoden tauon jälkeen teatterin lavalle.

– Tämän näytelmän tekeminen on ollut todella siistiä. Tässä on hersyvä työyhteisö, ja kaiken kruunaa teksti, joka on valmiiksi hauska. Omaa roolihahmoa ei ole tarvinnut lähteä sen kummemmin hakemaan. Riittää, että katsoo peiliin.

Roolihahmoihinsa ovat sujahtaneet myös Hannes Suominen ja Jani Karvinen.

– On ollut hienoa päästä tekemään jotain hyvinkin erilaista, mitä olen tottunut tekemään. Viimeiset 20 vuotta on ollut aika draamapainotteista. Komedia on siitä kivaa, että palaute on välitöntä, Jani Karvinen sanoo.

Käsikirjoittaja ohjaaja Petja Lähteen mukaan komedian tekeminen on hauskaa, mutta vaikeaa.

– Varsinkin käsikirjoitusvaihe on haastava. Komedia on puhdasta matematiikkaa. Jokaiselle sivulle on kirjoitettava kaksi vitsiä. Se on pidettävä mielessä koko ajan.

Lähteen mukaan Keikkaa pukkaa -kreisikomedia rakentui ajatukselle, mitä kolmen vieraan kohtaamisesta saattaa seurata. Toinen näytelmää ohjaava ajatus oli, että tapahtumat sijoittuvat yhteen tilaan.

Keikkaa pukkaa -näytelmässä on farssimaisia piirteitä. Mikään puhdas farssi kyseessä ei kuitenkaan ole, sillä farsissa huumori syntyy pikkuhiljaa näytelmän edetessä.

– Tässä yllätyksellisyys on iso asia. Tämä on nopeatempoista, yllättävää ja äkkiväärää.

Riihimäen Teatteri

Keikkaa pukkaa

Keikkaa pukkaa -kreisikomedia Riihimäen Teatterissa 17.9.–14.11. Kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Syyskaudella Riihimäen Teatterissa jatkaa myös keväällä keskeytynyt Menopaussi-musikaali, Ulla Tapanisen tähdittämä Lava-ammuntaa VI sekä muita vierailuesityksiä. Tulossa on myös kolme lasten lauantaita.

Riihimäen Teatterin esityksiin myydään rajoitetusti lippuja, jotta pystytään toteuttamaan turvavälit. Katsojille suositellaan maskien käyttöä.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja lippuvaraukset www.riihimaenteatteri.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut