Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Knehtilän tilan sadonkorjuumarkkinoilla halutaan tarjota aitoja asioita – perunat pääsee nostamaan pellosta omin käsin

Tapahtumat: Tarjolla lähiruokaa ja muuta mukavaa.

Minna Sakki-Eerola Knehtilän tilalta iloitsee, että poikkeusajoista huolimatta sadonkorjuumarkkinat pystytään järjestämään. – Vallitsevan tilanteen vuoksi meillä on poikkeusjärjestelyjä. Osa myyjistä on navetan vintillä ja osa ulkona. Kannattaa pukeutua sään mukaan. Mia Lagström

Mia Lagström

Knehtilän luomutilalla on järjestetty sadonkorjuumarkkinoita jo kymmenen vuoden ajan.

– Naapurimme Kari Koppelmäki Lehtokummun luomutilalta kertoi aikoinaan, että heiltä oli jäänyt vihanneksia ja kasviksia yli oman tarpeen, olisiko mitään ideaa järjestää markkinoita. Olin tuolloin aloittelemassa tilapuotia, jossa möisin tilamme viljoista jauhamiani jauhoja, joten innostuin heti ajatuksesta, Minna Sakki-Eerola Knehtilän tilalta kertoo.

Ensimmäiset markkinat olivat Sakki-Eerolan mukaan varsin kotikutoiset.

– Sinä vuonna oli todella hyvä omenavuosi, joten laitoin poikani puristamaan omenamehua. Teimme myös soppatykissä härkäpapusoppaa ja paistoimme lettuja. Ajatuksena oli, että olisi kiva jos viitisenkymmentä ihmistä saataisiin paikalle. Markkinapäivänä katselin sitten tilalle saapuvaa valtavaa autoletkaa. Ei siinä auttanut, kun tehdä lisää lettuja ja omenamehua, Sakki-Eerola naurahtaa.

Vuosien saatossa markkinoista on kasvanut suosittu hyväntuulen syystapahtuma.

Alusta saakka on ollut ajatuksena, että markkinat halutaan pitää aitojen asioiden markkinoina.

Paikalla on myös mahdollisuus nostaa omat perunat pellosta.

– Tekijät ovat itse paikalla myymässä omia tuotteitaan; kotimaista ja kierrätettyä, ei mitään turhaa krääsää.

Tänä vuonna sadonkorjuumarkkinat ovat kaksipäiväiset.

Markkinoiden järjestelyjä on muutettu myös siten, että osa myyjistä on navetan vintillä ja osa ulkona. Näin saadaan väljyyttä.

Tulijoiden on hyvä huomioida, että pukeutuu sään mukaan.

Myynnissä on kauden satoa, tuoreita vihanneksia ja juureksia. Perusperunoiden, porkkanoiden, parsakaalien ja valkosipulien lisäksi myynnissä on myös vähän erikoisempia tuotteita, kuten vaikka makealupiinijauhoja ja öljyhamppua.

– Gluteeniton makealupiinijauho leipoutuu hyvin. Siitä saa aivan ihania kakkuja ja pipareita. Öljyhampun siemenet sopivat niin ikään leivontaan. Ne sisältävät paljon hyviä omega-rasvahappoja, Sakki-Eerola kertoo.

Kauden sadon lisäksi myynnissä on eri alojen käsityöläisten tuotteita laidasta laitaan huippudesignista mammojen kutomiin sukkiin. Palopuron kyläyhdistys paistaa ja myy muurinpohjalettuja. Markkinoiden ajan on avoinna myös Knehtilän pihapiirissä sijaitseva Hetki-tallin kotieläinpiha, jossa on hevosia, poni, vuohia, lampaita, kanoja, kukko ja angorapupuja.

– Paikalla on myös mahdollisuus nostaa omat perunat pellosta, jos sää niin sallii eikä edellinen viikko ole ollut kovin märkä.

Knehtilän luomutila

Sadonkorjuumarkkinat

Knehtilän luomutilalla (Haapasaarentie 75, Hyvinkää) järjestetään Maatilan sadonkorjuumarkkinat lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.9. klo 10–15.

Paikalla on muun muassa luomutuotteiden myyjiä, tuottajia tuotteineen, elävää musiikkia, navettakahvila, kotieläimiä, laavu ja paja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut