Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäellä parisuhteen kuntopäivässä vietetään laatu-aikaa puolison kanssa: "Myös parisuhde tarvitsee vuosihuollon"

Parisuhde: On tärkeää osoittaa, että toinen on tärkeä.

– Parisuhde on elämän tärkein ja läheisin ihmissuhde, siksi on tärkeää välillä osoittaa, että toinen on merkityksellinen ihminen, jonka kanssa haluaa jakaa ajatuksia ja tehdä yhdessä asioita, lähetys- ja aikuistyön ohjaaja Hanna Malinen Riihimäen seurakunnasta sanoo.

Riihimäen seurakunnan järjestämä parisuhteen kuntopäivä tarjoaa hyvän tilaisuuden irtaantua hetkeksi arjesta ja viettää laatuaikaa oman rakkaan kanssa. Päivän aikana voi kunnolla keskittyä toiseen ja ottaa esille asioita, joita ei arjen kiireessä ennätä.

Päivä alkaa parisuhdejumpalla ja kuntoradalla, jonka varrella on erilaisia tehtäviä, joiden avulla tutustutaan omaan puolisoon paremmin, mietitään mikä on yhteinen tapa toimia eri tilanteissa. Samalla annetaan virikkeitä asioista, joista pariskunnat voivat keskenään jutella.

Iltapäivällä ohjelmassa on circuit-treeniä ja funktionaalista selkäjumppaa. Päivän päätteeksi saunotaan ja paistetaan makkaraa. Jos pariskunnat kaipaavat sielunhoitoa, on myös siihen mahdollisuus.

Hanna Malisen mukaan yhteiset hetket oman puolison kanssa ovat tärkeitä. Yksikään parisuhde ei ole pelkkää onnea ja auvoa.

– Kun on arki ja kiire, ei välttämättä ole aikaa jutella, miten parisuhteessa menee. Samalla tavalla kuin auto tarvitsee vuosihuollon, tarvitsee sitä myös avioliitto.

Malisen mukaan on tärkeää oppia tuntemaan oma puoliso.

– Yksikään parisuhde ei ole samanlainen. Ihmiset ajattelevat ja toimivat eri tavalla. Pariterapeutti Gary Chapman puhuu rakkauden viidestä kielestä. Joku ilmaisee itseään sanoin, joku palveluin, lahjoin, ajan tai kosketuksen kautta. Olisi tärkeää oppia tuntemaan toisen tapa ilmaista rakkautta.

Hanna Malinen on miehensä Juha-Pekka Malisen kanssa mukana vapaaehtoisina Parempi avioliitto ry:ssä.

– Parempi avioliitto ry:n parisuhdeleirit ja -viikonloput ovat todella suosittuja. Koen saaneeni näiltä leireiltä ja viikonlopuilta paljon. Nyt hyödynnän yhdistyksen kautta saamaani osaamista myös Riihimäen seurakunnan parisuhdetyössä.

Riihimäen seurakunta tarjoaa monenlaista tukea pariskunnille. Perheneuvonnassa voidaan käydä parisuhteen ongelmia läpi ammattilaisen kanssa. Parisuhdetyön tarkoituksena on puolestaan tarjota virkistystä pariskunnille.

– On helpompaa jutella asioista hyvissä ajoin ennen kuin ongelmat kasvavat. Tätä parisuhdetta ylläpitävää toimintaa on myös tuleva parisuhteen kuntopäivä.

Riihimäen seurakunnan parisuhdetyö tulee järjestämään myös pariskuntien viikonloppuleirin Hirvijärvellä 23.–24.1.

Suunnitelmissa ovat myös säännölliset kerran kuussa järjestettävät parisuhdeillat, joissa vietetään aikaa yhdessä pariskuntina ja keskustellaan teekupposten ääressä eri teemoista.

– Pariskunnat voivat esittää toiveita ja ehdotuksia keskusteluaiheista parisuhteen kuntopäivän aikana, Malinen sanoo.