Taidetta Riihimäestä ja Riihimäeltä – Galleria Tärinä juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan

- Galleria Tärinässä voi piipahtaa vaikka kauppareissulla. Galleriaan on vapaa pääsy, Sinikka Elomaa, Jyri Hietamäki ja Seija Koskela Riihimäen Kuvataiteilijoista kannustavat. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen Kuvataiteilijat on esitellyt taidetta Galleria Tärinässä jo kymmenen vuoden ajan.

– On todella hienoa, että meillä on oma näyttelytila. Ilman sitä ei olisi varmaan koko Riihimäen Kuvataiteilijoita. Ei näin isoa yhdistystä pyöritetä pelkästään kotoa käsin, puheenjohtaja Seija Koskela sanoo.

Koskela toivoo, että Galleria Tärinä säilyy Riihimäen Kuvataiteilijoilla vielä tulevaisuudessakin.

– Täällä on hieno järjestää näyttelyitä. Isot ikkunat tekevät tilasta galleriamaisen. Lisäksi tämä on mukavan tilava ja esille mahtuu isompiakin veistoksia. Valitettavasti tähän juhlanäyttelyyn emme sellaisia mukaan saaneet.

Juhlanäyttely 10 vuotta Tärinää esittelee 50 teosta 16 taiteilijalta. Näyttelyn löyhänä teema on Riihimäki ja riihimäkeläisyys.

– Koska kaikki taiteilijat ovat riihimäkeläisiä, tulee riihimäkeläinen sielunelämä jo itsessään töissä esille, Koskela toteaa.

Riihimäki on mielestäni kaupunkimaisempi kuin Hyvinkää, sillä Riihimäen keskusta on levittäytynyt laajemmalle kuin Hyvinkään keskusta.

Jyri Hietamäki

Näyttelytöiden joukossa on muun muassa henkilökuvia, asetelmia sekä kaupunkimaisemia, joista löytyy paljon tuttuja näkymiä rautatiestä, Topparoikasta ja Lasinpuhaltajapatsaasta Batmaniin, joka lienee viittaus katukuvassa näkyviin Batman-merkeillä koristeltuihin taajamamerkkeihin.

Teoksissa on käytetty monenlaista tekniikkaa perinteisistä öljyvärimaaleista ja akryyliväreistä kierrätysmateriaaleista tehtyihin taideteoksiin. Jyri Hietamäki on tehnyt omat työnsä graffititekniikalla spraymaaleilla.

– Spraymaalien käyttäminen henkilökuvissa oli haasteellista. Tekniikka on minulle muutenkin ihan uusi eikä lainkaan minulle tyypillinen. Bongasin Riihimäeltä Kannukaupan ja hankin maalit sieltä.

Hyvinkäältä aikoinaan Riihimäellä muuttaneen taiteilijan mukaan Riihimäki on hyvä paikka tehdä taidetta.

– Riihimäki on mielestäni kaupunkimaisempi kuin Hyvinkää, sillä Riihimäen keskusta on levittäytynyt laajemmalle kuin Hyvinkään keskusta, joka on lähinnä yhden tien varrella.

Sinikka Elomaa on käyttänyt omissa teoksissaan pääosin akryylivärejä. Aiheet vaihtelevat.

– En osaa yhtään sanoa, mistä aiheet nousevat. Ne vain tulevat. Tykkään kokeilla kaikenlaista.

Elomaan maalauksista löytyy muun muassa perinteistä maalaismaisemaa, uivia lapsia ja kukka-asetelmia.

Taidenäyttely

10 vuotta Tärinää

Riihimäen Kuvataiteilijat järjestää 10-vuotisjuhlanäyttelyn 10 vuotta Tärinää Galleria Tärinän kunniaksi 3.9. –26.9. Esillä on 50 teosta 16 taiteilijalta. Näyttelyn on juryttanut Reijo Puranen Hyvinkään Taiteilijaseurasta.

Riihimäen Kuvataiteilijat on perustettu vuonna 1956. Yhdistyksessä on noin 130 jäsentä. Galleria Tärinä avattiin Riihimäen Matkakeskuksessa 2010.

Galleria Tärinä on avoinna ti–pe klo 12–18 ja la klo 11–15. Taiteiden yönä 11.9. Galleria Tärinään pääsee klo 12–20. Galleriaan on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.