Vihreä talo ja teatteritalo hohtavat punaisina tiistai-iltana Riihimäellä – Red Alert -mielenilmaisu puolustaa koronan runnomaa tapahtuma-alaa

Vihreä talokin hiljeni maaliskuussa 2020 kuin veitsellä leikaten. Tiistaina osa vanhasta puutalosta loistaa punaisena. Arkistokuva. Arkisto / Mikko Kuparinen

Pia Lyy

Vihreä talo ja Riihimäen teatteritalo kylpevät punaisessa valossa tiistaina 8. syyskuuta kello 18 alkaen.

Kyse on valtakunnallisesta Red Alert -mielenilmaisusta.

Sillä puolustetaan tapahtumateollisuutta ja muistutetaan, että "Ilman tapahtumia ei tapahdu mitään."

Rakennukset valaistaan osittain. Efektin voi nähdä aamuun asti.

Riihimäen seudulta mukana ovat Riihimäen Teatteri, kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja AFX Events.

Tapahtuma-ala halvaantui maaliskuussa 2020 koronakriisin iskettyä.

Red Alertin tarkoituksena on tehdä näkyväksi tapahtumien moninaiset vaikutukset, toimijat ja tekijät, Riihimäen kaupunki tiedotti maanantaina.

– Samalla vedotaan asiakkaisiin, joita toivotaan palaamaan tapahtumiin ja osoittamaan, että ohjeita noudattamalla turvalliset tapahtumat ovat mahdollisia korona-aikanakin.

Tapahtumateollisuuden arvo on noin 2,35 miljardia euroa. Siitä uhkaa nyt kadota 1,5 miljardia.

– Lomautettujen työntekijöiden ja vailla työtä olevien yksinyrittäjien määrä on noin 9 000 henkilöä. Lisäksi kuluneen kesän aikana jäi työllistämättä jopa 136 000 tapahtumien tilapäistyöntekijää, kaupunki listasi.

Red Alert -liike toivoo mahdollisimman monen kuvaavan ja postaavan asiasta someen aihetunnisteilla #wemakeevents #pelastetaantapahtumat #tapahtumateollisuus #backtolive ja #showmustgoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.