Riihimäelle avataan lauantaina Tilt-flipperihalli: "Pelejä on kertynyt niin iso määrä, ettei niille ollut enää kotona tilaa"

Vapaa-aika: Hyvässä pelissä on paljon yksityiskohtia.

Markus Virtanen on pelannut flippereillä kilpaa viitisen vuotta. – Onhan tämä mukavaa hommaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäellä aukeaa lauantaina flipperihalli Tilt. Jatkossa flippereillä pääsee pelaamaan joka keskiviikko. Hallin toimintaa pyörittävän tervakoskelaisen Tomi Virtasen mukaan kerran kuussa ollaan auki myös lauantaisin.

– Paikalla tullaan järjestämään myös yksityistilaisuuksia ja kilpailuja.

Ajatus flipperihallista lähti Tomi Virtasen pojan Markus Virtasen harrastuksesta.

– Aloitin pelaamisen viitisen vuotta sitten. Pikkuhiljaa pelejä on kertynyt niin iso määrä, ettei niille ollut enää kotona tilaa, Markus Virtanen naurahtaa.

Valtaosa Virtasten flippereistä on 90-luvulta.

– Suosituin 90-luvun peleistä on Elvira-elokuvaan perustuva Scared Stiff, josta tuli viime vuonna uusi versio. Siitä on olemassa myös vanhempi 1980-luvun versio, Markus Virtanen kertoo.

Hänen mukaansa 90-luvun ja sitä uudemmat pelit ovat parhaita, koska niissä on paljon pieniä yksityiskohtia ja tekemistä.

– Oma suosikkipelini on Game of Thrones. Uudemmissa peleissä pitää tietää paljon, että onnistuu saamaan mahdollisimman paljon pisteitä. Vanhemmat pelit ovat yksinkertaisempia.

Uusia pelejä tulee markkinoille koko ajan. Suurimmat pelivalmistajat löytyvät Yhdysvalloista. Pelien aiheet liittyvät yleensä elokuviin tai tv-sarjoihin. On myös bändipelejä, kuten Iron Maiden.

Toisaalta aiheena voi olla yhtälailla vaikka jalkapallo tai kalastus.

Markus Virtanen on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista pelaajista. Viime vuonna hän tuli SM-kisoissa toiseksi. EM-kisoissa hän oli 21. neljänsadan pelaajan joukossa. Toukokuussa hänen piti osallistua Floridassa järjestettäviin MM-kisoihin, mutta ne siirtyivät koronan vuoksi ensi vuoteen.

– Suomesta MM-kisaan pääsee mukaan kaksi parhainta. Olen tällä hetkellä maailman rankinglistalla noin sadasviides. Haaveena olisi päästä viidenkymmenen parhaimman joukkoon.

Hyväksi pelaajaksi tullaan Virtasen mukaan pelaamalla.

– Treenaan pari tuntia joka päivä. Pärjätäkseen pitää osata paljon sääntöjä ja hallita konetta. Sitä on osattava töniä oikein.

Flipperihalli Tilt avaa ovensa

Riihimäellä vietetään Flipperihalli Tiltin avajaisia lauantaina 5.9. klo 10–22. Flipperihalli sijaitsee osoitteessa Hämeenkatu 4. Sisäänkäynti on sisäpihan puolella (Kulmakujan parkkialueen vieressä).

Tilt-flipperihalli on jatkossa avoinna keskiviikkoisin klo 17–22. Sisäänpääsy on 10 euroa, alle 12-vuotiaat 5 euroa. Sisäänpääsyn hinnalla saa pelata niin paljon kuin haluaa. Kerran kuussa paikka on auki myös lauantaisin. Paikalla tullaan järjestämään myös kilpailuja sekä yksityistilaisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.