Kantahämäläinen Warren Woima tarjoilee hilpeää äijämusiikkia: ”Ei tässä enää ihan poikasia olla”

Musiikki: Warren Woima tekee valtaosan kappaleistaan itse.

Warren Woima julkaisi viime syksynä talvena YouTubessa yhden uuden kappaleen joka kuukausi. – Sellaisia treenikämppä- ja livetaltiointeja. Niitä tullaan jossain vaiheessa myös jatkamaan, Olli Karikorpi kertoo. Bändissä soittavat myös Kim Lempinen (vas.) ja Lassi Tudeer (oik.). Minna Karikorpi

Mia Lagström

Kantahämäläinen Warren Woima -bändi sai alkunsa viime syksynä, kun hausjärveläinen Olli Karikorpi, loppilainen Lassi Tudeer ja riihimäkeläinen Kim Lempinen löivät soittimensa yhteen.

– Ajatuksena oli tehdä kevyt kokoonpano, joka voisi soittaa tarpeen mukaan myös akustisesti pienemmissä tiloissa, bändin kitaristi-laulaja Olli Karikorpi kertoo.

Kokoonpanon musiikkia voisi kuvailla hilpeäksi äijämusiikiksi.

– Sellaista ruutupaitamusiikkia. Ei tässä enää ihan poikasia olla. Asiat eivät suju niin kuin nuorena, Karikorpi veistelee ja ottaa esille bändin Aamumamboa ja tequilaa -kappaleen. Kun ikää tulee, on turha ottaa elämää liian vakavasti.

– Ihan kaikki eivät huumoriamme välttämättä ymmärrä, joten ei tämä mitään suurten massojen musiikkia ole.

Musiikillisesti Warren Woima ammentaa niin rokista, popista, countrysta kuin folkista. Punaisena lankana on, että valtaosa kappaleista on omia. Karikorpi kertoo olevansa musiikintekijänä tekstiorientoitunut.

Tärkeintä on, että kappaleessa on kunnon tarina.

– Tärkeintä on, että kappaleessa on kunnon tarina. Ei mitään ”rakkaus roihuaa rinnassa” tai ”kaipaan sinua” -tekstejä.

Karikorven mukaan kappaleet voivat syntyä mistä ja missä vain.

– Makoilin kerran sohvalla ja juttelin vaimon kanssa. Jotenkin puheeksi tuli viikon vanha hernekeitto. Siitä syntyi ajatus miehestä, joka jää yksin sen jälkeen kun ensin äiti on tehnyt hänelle kaiken ja sitten vaimo.

Karikorpi paljastaa, että joku kohta bändin kappaleissa on aina totta. Se voi olla yksi lause tai pieni häivähdys, mutta jotain kappaleissa on aina totta.

– Mitä se on, sitä emme paljasta. Se ei ole välttämättä minulle tapahtunut, mutta jollekin muulle.

Vaikka noin 80 prosenttia Warren Woiman esittämistä kappaleista on omia, on joukossa myös muutamia coverkappaleita, jotka sopivat bändin tyyliin.

– Huumoria pitää olla mukana. Ei tässä niin ryppyotsaisia olla, Karikorpi sanoo.

Kokoonpanon ohjelmistosta löytyy muun muassa J.J. Calen kappale I’ll Make Love to You Any Time, johon Karikorpi on kirjoittanut uuden sanoituksen Kulkee multa seksi.

Bändin ohjelmistossa on myös irlantilainen kansanlaulu, jonka Dave Lindholm on esittänyt nimellä Tupakka, viina ja villit naiset.

– Kappale on varottava kertomus nuorille miehille, ja tätä opetusta myös me haluamme jakaa. Karikorpi sanoo.

Musiikkia

Warren Woima Arkikullassa

Kantahämäläinen kokoonpano Warren Woima esiintyy kahvila Arkikullassa (Koulukatu 8, Hyvinkää) lauantaina 5.9. klo 16. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Warren Woima on vuonna 2019 perustettu suomalaista countryrokkia ja hilpeää äijämusiikkia soittava kokoonpano, jossa vaikuttavat hausjärveläinen Olli Karikorpi (kitara, laulu), loppilainen Lassi Tudeer (laulu, basso) ja riihimäkeläinen Kim Lempinen (rummut).

Kokoonpano esiintyy myös Kurun Wintti soi -tapahtumassa Wintti550:ssa (Kuruntie 550, Hikiä) 12.9. klo 19. Mukana myös muita bändejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.