Syksyn muoti tuo mukanaan syvät värit ja vihreä on nyt huipputrendikästä – syysmuoti esillä Willassa lauantaina

Muoti: Vaatteilta halutaan pitkäikäisyyttä ja monikäyttöisyyttä. Luonnonmateriaalit nyt ovat suositumpia kuin koskaan.

Syysmuoti hehkuu voimakkaan värikylläisenä.

– Jos joku väri pitää nostaa tänä syksynä esille, on se metsänvihreä. Vihreää löytyy kaikista vaatteista: puseroista, housuista, mekoista ja takeista, muotiasiantuntija Johanna Soilu muotinäytöksiä järjestävästä jyväskyläläisestä Fashion Unitista kertoo.

Soilu toivoo, että vihreän esiinmarssi on positiivinen enne parempaan, sillä vihreä väri liittyy muutokseen – toivottavasti hyvään sellaiseen. Vihreän lisäksi kauppojen vaaterekeillä nähdään ruskeaa, sinistä, oranssia, terrakottaa.

– Väreistä löytyy paljon syvyyttä ja värikylläisyyttä, kuten rohkea viininpunainen ja räiskyvä sininen.

Suomalaiset ovat tulleet Soilun mukaan rohkeammiksi värien käyttäjiksi, ja vahvoja värejä nähdään myös alaosissa housuissa ja hameissa, jotka ovat perinteisesti tummia.

– Kuoseista esille nousee ruutukuosi rauhallisen harmaan, beigen ja ruskean sävyisenä.

Ennen haluttiin halpaa eikä materiaalilla ollut niin väliä. Nyt panostetaan pitkäikäisyyteen.

Leikkauksiltaan syys- ja talvivaatteet ovat linjakaita, hyvin istuvia ja vartalon muotoja korostavia. Linjakkuutta saadaan myös materiaalivalinnoilla, kuten laskeutuvalla silkillä tai viskoosilla.

Materiaaleissa korostuu luonnonmukaisuus.

– Luonnonmateriaalit ovat suositumpia kuin koskaan. Nahka on nyt huipputrendikästä, mutta paljon käytettyjä materiaaleja ovat myös angora, kashmir, merinovilla sekä tietenkin puuvilla ja viskoosi. Tänä päivänä vaatteelta halutaan hengittävyyttä.

Soilun mukaan muodin kuluttajista on tullut tietoisia.

– Kestävä kehitys ja paremmat valinnat ovat tätä päivää. Ennen haluttiin halpaa eikä materiaalilla ollut niin väliä. Nyt panostetaan pitkäikäisyyteen ja monikäyttöisyyteen. Tärkeintä ei ole määrä vaan laatu.

Kylmä vuodenaika saa suosimaan housuja, mutta syksyllä tullaan näkemään aiempia vuosia enemmän linjakkaita säärimittaisia syysmekkoja, joita yhdistellään legginseihin, saappaisiin ja erimittaisiin takkeihin.

– Jopa kevytuntuvatakkia löytyy pitkänä, mikä lisää takin käyttöikää. Sitä voi käyttää vähän kylmemmilläkin keleillä, kun pituus tuo lämpöä.

Farkku- ja nahkatakin käyttöikää saa venytettyä pidemmälle pukemalla takin alle lämpimän neuleen. Neuleita löytyy kaikille omansa.

– Neuleita on löysempää ja istuvampaa mallia, v-pääntiellä ja o-pääntiellä.

Housuissa suositaan lahjelinjaltaan suoraa mallia. Materiaalivalinnat ovat sellaisia, että housuja voi käyttää yhtälailla arjessa kuin juhlassa yhdistämällä niihin tilanteeseen sopivan yläosan. Farkuissa tekee paluun 90-luvun yläosasta istuva ja polvesta levenevä bootcut-malli, jonka värinä on perussininen.

Myös kenkävalikoimassa riittää vaihtoehtoja. Perinteisten saapikkaiden ja nilkkureiden ohella tänä syksynä hankitaan maihareita.

– 90-luvun maiharit tulevat takaisin. Niistä on lukuisia eri variaatiota, vaikkapa niiteillä tai leopardikuviolla varustettuna.

Minun tyylini

Willassa esitellään syysmuotia

Kauppakeskus Willassa järjestetään Minun tyylini -muoti- ja kauneustapahtuma lauantaina 5.9.

Jyväskyläläinen Fashion Unit järjestää päivän aikana kolme syystrendejä esittelevää muotinäytöstä kello 12, 14 ja 16.

Mukana on myös kaksi muuttujaa, joiden stailausta esitellään kello 11 ja 15.

Meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalaisen meikkinäytökset ovat kello 13 ja 16.30.

Willansillalla voi käydä kuvauttamassa itsensä. Kuvan saa heti mukaan.

Tapahtuma tullaan striimaamaan myös suorana Kauppakeskus Willan You Tube -kanavalle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut