Räppäri Lauri Räpping Vantaanjoki kokkaa nyt Youtube-videoilla, vaikkei hänellä ole ruuanlaittotaustaa: "Tässä mennään tuurilla ja iPadilla"

Videot: Riihimäkeläisräppärin videoita syntyy muutama kuukaudessa.

Chef Late Laittaa -ohjelmassa on jatkossa myös vierailevia tähtiä. – Ensimmäiseksi vieraakseni saapuu ystäväni Lari Palander, jonka idea nämä videot alun perin olivat, Lauri Taskinen kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäkeläinen rapmuusikko Lauri Taskinen eli Lauri Räpping Vantaanjoki on ilahduttanut viime aikoina kokkivideoillaan. Taskisen mukaan ”Chef Late Laittaa” sai alkunsa ystävän Lari Palanderin ehdotuksesta.

– Larin mukaan minulla pitäisi olla oma YouTube-kanava. Ajattelin, että miksikäs ei. Kun sitä on kohta neljäkymmentä, ei ole enää väliä mitä muut ajattelevat. Sitä voi näyttää ihan avoimesti olevansa hullu.

Kanavan sisällöksi valikoituivat Taskisen mukaan kokkivideot, koska niiden tekeminen tuntui kaikkein helpoimmalta.

– Ei minulla mitään ruoanlaittotaustaa ole. Tässä mennään tuurilla ja iPadilla. Jos joku saa tästä sisältöä elämäänsä, hyvä niin. Tärkeintä kuitenkin on se, että on lystiä.

Alkuvaiheessa videoita on syntynyt hyvällä tahdilla. Jatkossa niitä on tarkoitus tehdä noin kaksi joka kuukausi. Viime keskiviikkona kuvattiin piimäkakun ja pasta bolognesen valmistusta.

– Mummoni tekevät älyttömän hyvää piimäkakkua, Taskinen kertoi tutkaillessaan samalla neilikka- ja pomeranssipurkkeja.

– Vaikuttaa yksinkertaiselta.

Paistaminen aiheuttaa tosin pienen pulmatilanteen.

– Alalämmöllä, tarkoittaako se, että uuni laitetaan alalämmölle vai että kakku paistetaan uunin alatasolla? Mikä läppä tämä nyt on? Pitääkö tässä nyt soittaa mummolle?

Taskisen mukaan toisessa jaksossa syntynyt kantarellikeitto oli äärimmäisen onnistunut.

– Siitä taisi tulla bravuurini. Syynä keiton herkullisuudelle lienee espressoloraus. Sen vinkin sain oikealta kokilta.

Vaikka toistaiseksi kokkailut ovat onnistuneet, seisoo Taskinen kokkausten suhteen jalat tukevasti maan pinnalla.

– Odottelen sitä jaksoa, kun ruoka menee niin pieleen, että päädymme paikalliseen ravintolaan syömään. Sen verran realisti olen, että niin tulee taatusti jossain vaiheessa tapahtumaan.

Musiikkiakaan ei Taskinen tule kokkailujen myötä jättämään.

– Sooloprojektit ovat olleet jäässä jo pidemmän aikaa, mutta bändin kanssa olemme tehneet uutta musiikkia. Meillä on hyvä kemia ja kappaleet syntyvät helposti.

Joku Roti Mafian toinen albumi Pääpirut ilmestyy syksyn aikana. Esimakua tulevalta albumilta saadaan lähiviikkoina, jolloin kokoonpano julkaisee uuden singlen. Keikkoja Joku Roti Mafia ei ole viime aikoina koronan takia tehnyt, mutta toisaalta niitä tehdään hyvin harvoin muutenkin.

– Olemme geopoliittisesti hankala hiphop-bändi. Väkeä on Haagista Näätämöön.

Chef Late Laittaa

Riihimäkeläinen rapmuusikko Lauri Räpping Vantaanjoki eli Lauri Taskisen kokkausvideoita julkaistaan YouTubessa noin kaksi kertaa kuukaudessa. Ne löytää hakusanalla ”Chef Late Laittaa”. Mukana on myös vierailevia tähtiä.

Ohjelman taustamusiikista vastaa Teemu Kostiainen.

Lauri Räpping Vantaanjoki aloitti musiikin tekemisen 90-luvulla ja hän on julkaissut useita albumeja.

Hän on mukana myös Joku Roti Mafia -kokoonpanossa, jossa vaikuttavat myös Are, DJ Massimo, Hannibal, Ilari Autio, Tapani Kansalainen, Tomigun ja Tykopaatti.

Kokoonpanon toinen albumi Pääpirut ilmestyy tänä syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.