Ohjaamo avasi uuden toimisteen Lopelle – tarjoalla tietoa, neuvontaa ja ohjausta nuorille

Nuoret: Uusi toimipiste avattiin eilen Lopen Kuntalassa.

Riihimäen seudun Ohjaamon kulloinkin paikalla olevat asiantuntijat löytyvät Ohjaamon Facebook-sivuilta "Ohjaamo Riihimäen seutu". Viime keskiviikkona paikalla olivat Lyti Aaltonen Etsivästä nuorisotyöstä, ammatinvalintapsykologi Johanna Haapala TE-toimistosta ja Ohjaamon palvelukoordinaattori Anu Mattila Hyriasta. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen seudun Ohjaamo aloitti tiistaina toimintansa Lopen Kuntalassa.

– Nyt Ohjaamon palvelut ovat saatavilla Hausjärvellä ja Lopella kerran viikossa ja Riihimäellä kolmena päivänä viikossa. Palvelut eivät ole kuitenkaan paikkasidonnaisia. Kaikki seudun nuoret voivat käydä missä tahansa palvelupisteessä, Ohjaamon palvelukoordinaattori Anu Mattila iloitsee.

Ohjaamo on valtakunnallinen 70 paikkakunnalla toimiva monialainen palvelu alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Ajatuksena on, että nuori voi tulla Ohjaamoon kysymään neuvoa asiasta kuin asiasta.

– Ohjaamosta voi tulla kysymään työhön, asumiseen, Kelan tukiin tai vaikka terveyteen liittyvistä asioista. Olennaista on, että Ohjaamo on matalan kynnyksen paikka, jonne on helppo tulla. Paikalla voi asioida anonyymisti ja halutessaan myös netin kautta, tekstiviestillä tai soittamalla. Haluamme tarjota nuoren tarpeiden mukaista palvelua nopeasti ilman jonottamista, Mattila kuvailee.

Hänen mukaansa on tärkeää, että mahdollisimman monet nuorten tarvitsemat palvelut ovat saman oven takana.

– Ohjaamoon tullessa nuoren ei tarvitse tietää, kenen kanssa hänen tulee asioida missäkin asiassa. Me Ohjaamossa autamme aina.

Hyvää on myös se, että Ohjaamossa voidaan vastata nuoren kysymykseen nopeasti ilman ajanvarausta tai jonottamista. Tarvittaessa nuori voidaan ohjata myös erityispalveluiden tai muiden tarvitsemiensa palveluiden piiriin.

Ohjaamossa työskentelee parisenkymmentä eri tahon edustajaa joukossa muun muassa nuorisopalvelut, erityisnuorisotyö, sosiaalityö, nuorten terveyspalvelut, etsivä nuorisotyö, Hyrian opinto-ohjaus, TE-toimisto. Ohjaamossa on myös Kelan etäpiste.

– Lisäksi teemme yhteistyötä usean muun tahon kanssa.

Erityisen iloinen Mattila on Ohjaamosta löytyvästä monipuolisesta ammatillisesta osaamisesta ja esimerkiksi siitä, että Ohjaamoon on saatu ammatinvalintapsykologi.

Hän on paikalla Riihimäen Monarin Ohjaamossa joka keskiviikko.

– Ammatinvalintapsykologin vastaanotolle on yleensä pitkät jonot. Täällä hänen puheilleen pääsee astumalla ovesta sisään. On tärkeää, että nuori löytää omat vahvuudet, saa koulutuksen ja pääsee työelämään.

Riihimäen seudun Ohjaamo

Palvelee myös Hausjärvellä ja Lopella

Lopen Ohjaamo aloitti toimintansa 1.9.

Lopen Ohjaamo toimii Kuntalassa (Holvitie 3) tiistaisin klo 13.30–16.30.

Hausjärven Ohjaamo toimii kunnantalon päädyssä (Keskustie 2-4, Oitti) torstaisin klo 13.30–16.30.

Riihimäen Ohjaamo toimii Monarissa (Uudenmaankatu 1) maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 13.30–16.30 ja 19.11. alkaen perjantaisin klo 12–15.

Sähköiset yhteystiedot: whatsapp, tekstiviesti, puh 040 663 8094, s-posti: ohjaamo@riihimaki.fi, Fb Ohjaamo Riihimäen Seudun Työntekijä, Ohjaamo Riihimäen Seutu, chat Ohjaamot.fi -sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.