Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herätyskello soi tauotta koko syyskuun Helsingin keskustassa – taustalla on tärkeä asia

Ensi tiistaina eli 1. syyskuuta pieni kullanvärinen herätyskello alkaa piristä Helsingin Lasipalatsin sisäpihalla.

Taidemuseo Amos Rexin ikkunaan sijoitettu herätyskello jatkaa pirisemistä koko syyskuun ajan, sillä syyskuussa vietetään kansainvälistä lasten syöpien tietoisuuskuukautta.

– Lasten syövistä tiedetään edelleen liian vähän, eivätkä ne nouse riittävän usein julkiseen keskusteluun. Siksi on aika herätä asian äärelle. Ja mikäpä sopivampi hetki kuin kansainvälinen lasten syöpien tietoisuuskuukausi, kommentoi Aamu Säätiön asiamies Laura Paasio tiedotteessa.

Aamuherätys -nimisen teoksen tarkoituksena on herätellä ohikulkijoita tärkeän asian ääreen. Lähes joka toinen päivä suomalainen lapsi sairastuu syöpään.

– Suomessa sairastuu noin 150 alle 15-vuotiasta lasta vuosittain syöpään ja heistä edelleen joka viides lapsi menehtyy. Lisäksi syövästä selvinneistä lapsista yli 60 prosenttia kärsii jossain elämän vaiheessa syövän tai syöpähoitojen aiheuttamista myöhäishaitoista ja näin ollen ei elä tervettä aikuisuutta, Paasio sanoo.

Aamu Säätiön tavoitteena maailman paras syöpähoito, jotta kaikki sairastuneet lapset selviäisivät ja heillä olisi myös terve aikuisuus. Säätiö kerää varoja ja kohdistaa ne lasten syöpähoidon tutkimukseen ja kehitykseen.

Lasipalatsin Amos Rex antoi luontevasti tilaa Aamuherätys-teokselle.

– Taiteella on tärkeä rooli yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Ja tässä tapauksessa toivottavasti jopa tradition synnyttäjänä. Ilomielin näkisimme uuden Aamuherätyksen soivan vuoden päästä vuorostaan jossain toisessa museossa tai julkisessa tilassa – uuden taiteilijan luomuksena, kertoo tiedotteessa Helsingin Lasipalatsin toimitusjohtaja Henrik Johansson.