Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaunis mieli -hanke sai Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustuksen Red Carpet Gaalassa Hyvinkäällä

Red Carpet -festari ja Uudenmaan liitto palkitsivat tänään Kaunis mieli -hankkeen Uusmaalaisena kulttuuritekona. Arkistokuva vuoden 2018 festareilta. Red Carpet / Henni Hyvärinen

Aamuposti

Uudenmaan liitto ja Red Carpet -festari ovat myöntäneet Taiteen Sulattamo ry:n Kaunis mieli -hankkeelle Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustuksen.

Hanke on luonut täysin uudenlaisen Kokemusasiantuntija taiteen keinoin -koulutuskonseptin tukemaan mielenterveystoipujia ja heidän omaisiaan sekä lisäämään ymmärrystä sairaudesta. Uudeltamaalta koulutus on levinnyt ympäri Suomea.

Koulutuksessa kokemusasiantuntijat opastetaan käyttämään taiteen eri muotoja tarinan kerrontansa tukena. Koettu kokemus on usein helpompi kertoa ja ymmärtää taiteen avulla.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista tietoa sairaudesta, halu jakaa oma tarinansa ja vaikuttaa ympäristöönsä. Valmistuttuaan hän tekee tärkeää työtä tietoisuuden lisääjänä, palveluiden kehittäjänä ja tasa-arvon puolestapuhujana.

Tunnustuksen vastaanottivat Taiteen Sulattamon toiminnanjohtaja, Kaunis mieli -hankkeen hankevastaava Eveliina Lafghani sekä Taiteen Sulattamon hallintopäällikkö ja tuottaja, Kaunis mieli -hankkeen tiedottaja, Sandra Beech.

Palkinto jaettiin tänään Red Carpet Gaalassa hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä. Toista kertaa jaettavan Uusmaalainen kulttuuriteko -tunnustuksen lisäksi raati palkitsi perinteisesti elokuva-alan huippunimiä.

Uudenmaan liiton perustama Uusmaalainen kulttuuriteko -palkinto myönnetään vuosittain merkittävästä teosta taiteen, kulttuurin ja luovien alojen saralla.

Palkittava saa kunniakirjan ja 4 000 euroa toimintansa tueksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut