Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voisitko saattaa mummon tai papan puistoon – ryhdy puistokummiksi Riihimäen senioreille!

Yhdessäolo: Suosittu Senioripuistoilu jatkuu syys- ja lokakuussa.

Haluatko auttaa konkreettisesti kotikaupunkisi ikäihmisiä? Riihimäellä etsitään uusia puistokummeja Senioripuistoilun toteuttamiseksi.

Riihimäellä aloitettiin kesällä ikäihmisten ulkotapaamiset kahvittelun merkeissä. Puistokummeja tarvitaan saattamaan osallistujia, jotka tarvisevat kodista puistoon ja takaisin auttajan.

– Puistokummina voi toimia silloin kun se itselle sopii, ja puistoilun ohjelman lomassa saa aina nauttia pullakahvit maksutta, vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko sanoo tiedotteessa.

Riihimäen kaupungin kotiin annettavien palveluiden palveluesimiehen Janne Yrjölän mukaan monille senioreille viime kuukaudet ovat olleet yksinäistä ja haastavaa aikaa.

– Lähelle kotia tuotavan puistoilun myötä pystymme turvallisesti vastaamaan ikäihmisten sosiaalisiin ja kuntoutuksellisiin tarpeisiin, Yrjölä toteaa.

Virsun, Kulmakunta-toiminnan ja päivätoiminnan kokoontumiset sisätiloissa pysyvät vielä suljettuina. Muistisairaiden päivätoimintaa pyöritetään pienimuotoisesti omaishoitajien tukemiseksi.

Puistoissa huolehditaan hygieniasta ja turvaväleistä. Käsidesiä käytetään ja tuolit sekä muut tarvikkeet desinfioidaan joka tuokion jälkeen. Turvatanssilla muistutetaan ohjeistuksista. Maskia ei toistaiseksi ole pakko käyttää.

Tapaamisia on viikoittain kahdeksassa kohteessa ympäri kaupunkia. Osallistuminen on maksutonta ja kaikille avointa. Ennakkoon ei pidä ilmoittautua. Nuoremmatkin ovat tervetulleita.

Syksyllä tapaamisiin pyritään saattamaan myös ikäihmisten päivätoiminnan asiakkaat. Päivätoiminnassa on runsaat 80 asiakasta. Heihin otetaan yhteyttä ja mietitään, miten virikettä arkeen saataisiin.

– Senioripuistoilu on varmasti monelle mieleinen vaihtoehto, mutta myös esimerkiksi kävelylenkit kiinnostavat monia, päivätoiminnan vastaava hoitaja Sonja Pääkkö tietää.

Puistokummi-infotilaisuus järjestetään 15.9. kello 13–15 myöh. ilmoitettavassa paikassa. Ilmoittautumiset 13.9. menn. reija.lumivuokko@riihimaki.fi, 040 647 7112.