Kaloppi-ralli painottaa nyt Karkkilan alueita

Mika (oik.) ja Ari Seppälä lähtevät Kaloppiin allaan luokkavoitto. Jorma Mikkola

Kare Asp

Pitkästä aikaa on lähialueilla tarjolla ralliviihdettä. Kaloppi-rallia on harvakseltaan ajettu soralla. Useimmiten tämä Karkkilan ja Lopen UA-seurojen järjestämä ralli on ajettu talvella. Nyt, tulevana viikonloppuna 29.8. kisaa ajetaan kuitenkin kesäkelillä. Mukaan ralliin lähtee reilut 70 kilpailijaparia.

Kilpailukeskus ja kilpailureitin painotus on tällä kertaa Karkkilan puolella. Kilpailukeskuksena on ABC Masuuni, josta ensimmäinen pari starttaa kello 15.01. Maalissa ollaan kello 18.15 lähtien. Rallipaketit sisältävät reittikartan, kaksi pääsylippua ja rallilehden. Niiden myynti alkaa jo kello 8, Lopella myyntipaikkoina ovat Shell Jokiniemi ja Neste Läyliäinen.

Paikallisilla kilpailijoilla on kisassa suuri rooli. Eittämättä suurin voittajasuosikki on Karkkilan Juha Salo, joka saa samalla treeniä seuraavan viikonvaihteen SM-kisaa ajatellen.

Loppilaisista mielenkiinnon kohteina ovat paluun rallipoluille tekevä Jokiniemen öljyparoni Joonas Kolehmainen Timo Heikkilän kanssa, endurotaituri Juha Salminen Mikko Laakson kartturoimana, Juha Tschokkinen vierellään Kari Kallio, Ilkka Rantala kartturinaan aina nuorekas Janne Salonen, veljekset Sami ja Esa Hutri.

Mukana ovat myös poika-isä pari Mika ja Ari Seppälä, jotka juuri F-sarjan osakilpailussa Tuusniemellä ajoivat luokkavoittoon.

Riihimäen, Tervakosken ja Hyvinkään UA-seurojen kuljettajia on myös runsaasti mukana.

Riihimäkeläisille tuttu, moninkertainen Riihimäki-rallin voittaja Antero Laine ajaa historic-luokassa isolla Audi Quattrolla Ari Koposen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.