Sinitaivas paketoi Kolmilammin lavakauden – ja julkaisi länkkärihenkisen videon Youtubeen

Kolmilammin tanssilavalle ehtii tanssimaan vielä kertaalleen ennen kuin kausi laitetaan pakettiin. Väkeä lavalla viihdyttää tulevana elokuisena sunnuntai-iltana monelle tanssijalle tuttu Sinitaivas.

– Jos jonnekin tanssilavalle veisin ulkomaiset vieraani, niin juuri Kolmilammille. Se on mukava paikka, jossa tulee esiinnyttyä kaksi, joskus kolmekin kertaa kesän aikana, orkesterin rumpali, laulaja Juha-Matti Ahola kertoo.

Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen niin tanssilavoille kuin orkestereille. Sinitaivas aloitti keikkailun elokuun alusta, mutta tulevaisuus näyttää edelleen epävarmalta.

Ahkeraan keikkatahtiin tottunut bändi on hyödyntänyt keikkatauon valmistelemalla uutta albumia.

Joukossa on Sinitaivaalle tyypilliseen tapaan monipuolinen kattaus tanssittavaa iskelmämusiikkia. Joukossa on myös muutama cover-kappale, kuten Aki Sirkesalon Mysteeri, jonka Sirkesalo levytti yhdessä Lisa Nilssonin kanssa.

– Teimme kappaleesta dueton Amanda Oskarssonin kanssa. Toivottavasti tämä hieno kappale saa näin uuden elämän, Ahola toivoo.

Toivottavasti tämä hieno kappale saa näin uuden elämän.

Juha-Matti Ahola

Heinäkuussa valmistui myös tanssiorkesterin ensimmäinen musiikkivideo, joka on nähtävillä YouTubessa.

Video on Sierra Madre -kappaleesta, ja se on kuvattu hiekkakuopalla Inkeroisissa.

– Sierra Madreen asti emme päässeet, Ahola naurahtaa ja kertoo, että länkkärihenkinen kappale on jatkoa yhtyeen aiemmalle Rio Grande -kappaleelle ja sai ansaitusti jykevän videon jylhissä maisemissa.

Videon on käsikirjoittanut ja ohjannut tuottaja Mika Toivanen, joka on työskennellyt monien tunnetuiden artistien kanssa.

– Toivanen on säveltänyt myös pari kappaletta tulevalle levyllemme, Ahola kertoo.

Kolmilammin tanssilava avattiin koronatauon jälkeen elokuun alussa.

– Viitenä sunnuntaina tässä ehdittiin ja ehditään tanssia. Aika vähän ihmiset ovat liikkeellä olleet, joten oikeastaan on ihan hyvä saada kausi päätökseen. Katsotaan paremmalla mielellä ensi vuoden puolella, 14 vuotta tanssilavaa Hausjärvellä pyörittänyt Kimmo Keihäs tuumaa.

Keihään mukaan Kolmilammin tanssilava on melko nuorekas paikka, jossa käy suhteellisen nuorta väkeä moneen muuhun tanssilavaan verrattuna. Tämä näkyy myös tanssilavan musiikissa.

– On valittava nuorekkaita bändejä. Erona menneisiin vuosiin on myös se, että tanssipaikalle ei tulla pelkästään viihtymään ja seurustelemaan, vaan oikeasti tanssimaan. Orkestereilta vaaditaan taitoa.

Tanssibändi

Palkittu Sinitaivas-orkesteri

Sinitaivas on perustettu vuonna 2007.

Kokoonpanossa ovat Juha-Matti Ahola (rummut, laulu), Jukka Lehtimäki (koskettimet, haitari, laulu), Jarno Pasma (basso, laulu), Elias Marjomäki (kitarat, laulu), Jyri Laitila (puupuhaltimet, perkussiot), Tommi Jalo (vaskipuhaltimet, perkussiot).

Yhtye voitti Viihdyttäjä 2007 -kilpailun ja kiinnitettiin Kesäillan valssi -ohjelman kiertuebändiksi.

Yhtye on palkittu myös mm. Vuoden Tanssittaja- sekä Vuoden Tanssittajatulokas -palkinnoilla.

Bändi on tunnettu reippaasta keikkatahdistaan: 150–200 keikkaa vuodessa.

Sinitaivas on julkaissut kuusi albumia Jos antaudun (2007), Suomen Sinitaivas (2009), Totta ja kaunista (2011), Laitan likoon kaiken (2014), Parhaat (2014) ja Sinisempi kuin silloin (2017).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut