Hausjärven Taiteiden yössä juhlitaan kirjastoa ja Pietarin rataa – katso tästä koko ohjelma

Perjantaina 11.9. ja lauantaina 12.9. vietetään Hausjärvellä Taiteiden yötä. Ohjelmassa on tarjolla monenlaista kivaa.

– Moni juhlava asia osui tänä vuonna kohdalleen, ja sitä on syytä juhlia. Hausjärven pääkirjaston rakennus täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Tänä vuonna vietetään myös Pietarin-radan 150-vuotisjuhlavuotta, Hausjärven kirjastonjohtaja Anu Ylimäki kertoo.

Tapahtumassa on paljon rautatiehen liittyvää ohjelmaa, kuten paikallisen historioitsijan Aki Rannan rautatieaiheinen näyttely, Pietarin-radan vaiheita kuvaava luento lauantaina klo 12 sekä junanvaunupiirustuskilpailu.

– Kaikki halukkaat voivat piirtää vaakakuvan junanvaunusta – joko matkustaja- tai tavaravaunusta – A4-kokoiselle paperille ja toimittaa kuvan Hausjärven kirjastoon viimeistään 7.9. Osallistujien kesken arvotaan palkinto. Kirjoita kuvan taakse nimesi ja yhteystietosi.

Perjantaina 11.9. klo 17 Hausjärven kirjastossa järjestetään vanhojen elokuvien ystävien riemuksi elokuvanäytös. Ohjelmassa on ryttyläläisen Leo Jokelan tähdittämä Rautatie.

– Oitin seudun kyläyhdistys valmistaa popcornia, joten saamme toivottavasti hyvän elokuvaillan aikaiseksi.

Perjantai-iltana klo 19 Oitin seudun kyläyhdistys jakaa myös kyselomakkeita Oitin rautatieasemalla. Rautatiehen ja Hausjärven historiaan liittyvien kysymysten oikein vastanneiden kesken arvotaan palkintoja.

Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen avaa Taiteiden yön Kirsikkapuistossa perjantaina klo 19.40. Väki voi saapua paikalle piknikvilttien ja -korien kanssa. Illan ohjelmassa on musiikkia ja tulishow.

Lapsiperheille on tarjolla Pienpajan Nukketeatteriesitys ”Matkakuumetta Nalle Naavatassu”, joka esitetään lauantaina 12.9. klo 11 ja klo 13.

– Nalle Naavatassu on kärköläläisen Pie Lahden kehittämä hahmo, joka seikkailee Lahden kirjoittamassa kirjassa. Hausjärven Taiteiden Yössä nähdään aivan uusi Naavatassu-seikkailu, joka on kirjoitettu tätä tapahtumaa varten, Ylimäki kertoo.

Lauantaina kunnantalon alapihalla on klo 10 alkaen peräkonttikirppis. Jos haluaa tulla myymään tavaraa, voi ottaa yhteyttä joko Hausjärven kirjastoon tai Oitin seudun kyläyhdistykseen.

Lauantaina klo 13 Hausjärven kirjaston kirjoittajaryhmä kutsuu kaikkia kynäilemään rautatiehen liittyvää runoutta ja proosaa. Lauantai päätetään juhlavasti Hausjärven kirjastossa klo 15 Hyvinkäänkylän puhallinorkesterin ilmaiskonserttiin.

Taiteiden yö

Hausjärvellä vietetään Taiteiden yötä 11.–12.9.

Perjantaina 11.9. klo 14 on kaiken kansan juhlakahvit Hausjärven kirjastossa. Kirjastossa on myös Aki Rannan kokoama rautatieaiheinen näyttely, junanvaunuaiheisten piirrosten näyttely ja klo 17 Rautatie-elokuvan esitys.

Illalla on piknik Kirsikkapuistossa, klo 19.40 Taiteiden yön avaus Kirsikkapuistossa kunnanjohtaja Pekka Määttänen, nuorten bändin musiikkia klo 22 saakka ja tulishow.

Lauantaina klo 10 on peräkonttikirppis kunnantalon alapihalla, klo 11 ja klo 13 Pienpajan nukketeatteriesitys.

Rautatienmuseon edustajan puheenvuoro klo 12 ja Hyvinkäänkylän puhallinorkesterin ilmaiskonsertti klo 15.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut