”On kuin nousisi lavalle The Shadowsin kanssa” – The Sleepwalkers ja Jani Forsman herkuttelevat 60-luvun alun rautalangalla

The Sleepwalkers ja Jani Forsman esittävät 60-luvun alun rautalankaa johtotähtenä brittiläinen The Shadows ja ruotsalainen The Violents. Kuvassa Mikko Lund (rummut), Jani-Erik Saine (kitara), Ben Engblom (komppikitara), Jani Forsman (laulu) ja Jari Harvey Haavistola (basso). -

Mia Lagström

Kun The Sleepwalkers ja Jani Forsman esiintyivät heinäkuussa Riihimäellä, oli ravintolan edessä jo puoli viideltä iltapäivällä lähes viidenkymmenen metrin jono. Seuraavaa keikkaa odotellaankin hyvillä mielin.

– Tuntuuhan se hyvältä, kun väki tulee katsomaan. Varsinkin näin pidemmän tauon jälkeen on ollut kiva päästä esiintymään, Forsman kertoo.

Heinäkuussa järjestetty keikka oli juhlaa sekä bändille että Jani Forsmanille. Bändi täytti kaksikymmentä ja Forsman neljäkymmentä vuotta.

The Sleepwalkers ja Jani Forsman löivät hynttyyt yhteen muutama vuosi sitten.

The Sleepwalkers on vuonna 2000 perustettu rautalankakokoonpano. Forsman kertoo käyneensä jo tuolloin kuuntelemassa bändiä ja ihastuneensa sen soundiin.

– The Sleepwalkers on niin autenttinen 60-luvun rautalankabändi, että olo heidän keikoillaan on kuin aikamatka 60-luvulle. Kävin keikan jälkeen juttelemassa bändin kitaristille Jan-Erik Sainelle ja sanoin, että jos he joskus kaipaavat laulusolistia, ottavat yhteyttä minuun.

Tuntuuhan se hyvältä, kun väki tulee katsomaan.

Sitten tuli Jetsetters, joka vei Forsmanin mukanaan lähemmäs 14 vuodeksi. Pari vuotta sitten Jan-Erik Saine otti Forsmaniin yhteyttä ja kysyi, vieläkö solistin pesti kelpaisi – ja sehän kelpasi.

– The Sleepwalkersin soittajat ovat niin taitavia, että heidän kanssaan esiintyminen on kuin menisi The Shadowsin kanssa lavalle. Perhanan hyviä soittajia, Forsman hehkuttaa.

Kokoonpanon tyyli on pysynyt samana bändin perustamisesta saakka: 60-luvun alun rautalankaa koti- ja ulkomaisin vaikuttein.

Johtavana tähtenä on brittiläisen Cliff Richardin ja The Shadowsin tuotanto sekä ruotsalaisen Jerry Williamsin ja The Violentsin tuotanto. Aika paljon joukossa on myös Ricky Nelsonin kappaleita.

– Se on juuri sitä musiikkia, josta olen aina tykännyt. Siinä on hienot soundi ja upeat melodiat. Muutenkin koko sen aikakauden tyyli on todella hienoa.

The Sleepwalkers-yhteistyön lisäksi Forsmanilla on tällä hetkellä useita muitakin projekteja.

Badding-kokoonpanon kanssa esitetään Rauli Badding Somerjoen kappaleita. Seuraava Badding-keikka on Esakalliolla Somerolla 30.8., jolloin vietetään Baddingin syntymäpäiviä.

Esiintymässä on myös alkuperäiskokoonpano Badding Rockers. Jani Fresh and Toni Fruit & Vegetables on Forsmanin mukaan “bilebändi”, joka aloitti Irwin Goodmanin tribuuttibändinä. Nykyisin ohjelmistossa on myös muita viihdyttäviä kappaleita.

– Irwinissä hienoa on, että oli yleisössä sitten 25-vuotiaita tai seitsemänkymppisiä, laulaa jengi sanasta sanaan kaikki kappaleet.

Lisäksi Forsman keikkailee duona Jari Mattilan kanssa.

– Viikonloput täyttyvät mukavasti, kun jollain bändillä on aina jotain. Mikään kokoonpanoista ei ole ylitse muiden. On kiva esittää monenlaista musiikkia.

Parasta solistin hommassa on Forsmanin mukaan yleisön viihdyttäminen.

– Ennen lavalle menoa on ihan karsea jännitys, esiintymisestä saa hirvittävän adrenaliinipiikin. Se on aika koukuttavaa, kun on hyvä bändi ja hyvät biisit. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä tätä parikymmentä vuotta.

The Sleepwalkers ja Jani Forsman livenä Riihimäellä

Jani Forsman on riihimäkeläinen laulaja. Hänet tunnetaan muun muassa Jani & Jetsettersin solistina vuosilta 2003–2016. Hänellä on ollut vuosien saatossa myös muita projekteja.

Pari vuotta sitten Jani Forsman aloitti yhteistyön vuonna 2000 perustetun rautalankayhtye The Sleepwalkersin kanssa.

The Sleepwalkersin kokoonpanossa soittavat Jan-Erik Saine (kitara), Ben Engblom (komppikitara) Jari ”Harvey” Haavistola (basso) ja Mikko Lund (rummut).

Seuraavan kerran yhtye esiintyy la 22.8. Järvenpää Eikan Pubissa (Venny Soldanin raitti 6) ja la 29.8. Riihimäen Red Hotissa (Torikuja 2).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.