"Jotkut ilottelevat ja hankkivat kaikkea mahdollista." – Taidelainaamosta lainatut teokset jäävät useimmiten lainaajalleen

Hyvinkään Promenadigalleria avasi ovensa koronatauon jälkeen 4.8. Parasta aikaa galleriassa on esillä Hyvinkään Taidelainaamon 10-vuotisjuhlanäyttely. – Kaikki esillä olevat teokset kuuluvat Taidelainaamon valikoimiin ja ovat lainattavissa, Maarit Malin-Pötry kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään Taidelainaamo juhlistaa 10-vuotisjuhlavuottaan näyttävällä suurnäyttelyllä, jossa on mukana peräti 150 teosta 54 taiteilijalta.

– Näyttelytoimikunta teki esillepanossa todella hyvää työtä, Maarit Malin-Pötry Hyvinkään Promenadigalleriasta kiittelee.

Nyt toiveena onkin, että väki löytäisi paikalle teoksia ihastelemaan. Kaikki esillä olevat teokset kuuluvat osaksi Taidelainaamoa ja ovat näin ollen myös lainattavissa.

– Tämä on hyvä tilaisuus tulla tutustumaan Taidelainaamon tarjontaan.

Taidelainaamotoiminta aloitettiin Hyvinkään Promenadigalleriassa Hyvinkään Taiteilijaseuran ehdotuksesta. Malin-Pötryn mukaan Taidelainaamolle on paikkansa.

– Sekä asiakkailta että taiteilijoilta saatu palaute on ollut aina positiivista.

Olen huomannut, että taidelainaukseen jää helposti koukkuun.

Yksityishenkilöiden lisäksi Taidelainaamon palveluita ovat käyttäneet myös paikalliset yritykset.

– Yritykset kokevat taiteen osana työhyvinvointia. Taiteella on suuri merkitys. Taide luo viihtyvyyttä ja kodikkuutta. Se herättää ajatuksia, antaa mielihyvää, iloa, lohtua.

Välillä taidetta haetaan hieman erikoisempiin tilaisuuksiin.

– Eräs kaupunkilainen möi omaa asuntoaan ja lainasi teoksen asuntonsa seinälle myyntinäyttöjen ajaksi.

Lainaamoon on hankittu myös lahjakortteja, esimerkiksi syntymäpäiväsankari on saanut valita näin itselleen mieluisan taulun. Hyvinkääläisiä lainaajien suosikkeja ovat maisemamaalaukset sekä grafiikka.

– Osalle lainaajista myös taiteilijalla on merkitystä. Halutaan tietyn taiteilijan teoksia. Jotkut ilottelevat ja hankkivat kaikkea mahdollista.

Minimilaina-aika on yksi kuukausi. Kuukausivuokra on 20 eurosta ylöspäin ja määräytyy teoksen hinnan mukaan.

Jos asiakas pitää teosta itsellään niin kauan, että teoksen hinta tulee täyteen, siirtyy teos lainaajan omistukseen.

Teoksen voi palauttaa milloin tahansa. Halutessaan teoksen voi lunastaa myös itselleen milloin tahansa.

Malin-Pötryn mukaan valtaosa lainaajista pitää teoksen itsellään.

– Palautuksia tulee selvästi vähemmän, joskin joukossa on myös asiakkaita, jotka ottavat täyden ilon siitä, että saavat vaihdella teoksia säännöllisesti.

– Olen huomannut, että taidelainaukseen jää helposti koukkuun. Kun yksi työ on saatu maksettua, tulleen hakemaan toinen.

Hyvinkään Taidelainaamo juhlii

Juhlanäyttely esillä elokuun ajan

Hyvinkään Taidelainaamo täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Hyvinkään Promenadigalleriassa (Vaiveronkatu 10) on esillä 150 teosta 54 taiteilijalta. Joukossa on muun muassa maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, veistoksia.

Kaikki teokset kuuluvat Taidelainaamon tarjontaan ovat lainattavissa. Teokset ovat esillä 8.–26.8. ti–pe klo 10–18 ja la klo 10–15.

Lisää tietoa Taidelainaamon toiminnasta ja tarjonnasta www.hyvinkaantaiteilijaseura.com/taidelainaamo/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.