Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kierrätystä, musiikkia ja Jumalan sanaa – entinen elinkautisvanki Lauri "Late" Johansson kertoo tarinansa

Yhteiskristillisessä kierrätystempauksessa Riihimäellä jaetaan hyvää.

Lauri ”Late” Johansson saapuu vieraaksi Riihimäen Yhteiskristilliseen kierrätystempaukseen kertomaan radikaalista elämänmuutoksestaan. -

Mia Lagström

Riihimäen Granitin aukiolla järjestetään torstaina 27.8. perinteinen yhteiskristillinen kierrätystempaus.

– Ihmisillä on tänä päivänä paljon turhaa tavaraa. Olisi hienoa, jos sen voisi luovuttaa sellaisille, jotka sitä tarvitsevat, Vesa Kunnas Riihimäen E4-alueverkostosta toteaa.

Yhteiskristillisen kierrätystempauksen ideana on ”tuo tullessa, vie mennessäs”, joten kaikki hyötyvät. Tavaraa voi tuoda Granitin aukiolle klo 16 alkaen.

– Paikalle voi tuoda muun kodin tekstiilejä, keittiövälineitä, 0–15-vuotiaiden lasten vaatteita ja pikkulasten kirjoja ja pelejä, Kunnas kertoo.

Jos tilaisuuden jälkeen tavaraa jää, menee se Riihimäen Idäntyön tarpeisiin myytäväksi kierrätysmyymälä Makasiinissa tai suoraan hyödynnettäväksi.

Tavaranvaihdon lisäksi tapahtuma tarjoaa maukasta keittoa soppatykistä, musiikkia ja Jumalan sanaa.

Ihmisillä on tänä päivänä paljon turhaa tavaraa.

Paikalle saapuu entinen elinkautisvanki Lauri ”Late” Johansson kertomaan oman elämäntarinansa.

Tapahtuman järjestävät E4-alueverkosto ja Riihimäen Idäntyö. Riihimäen E4-alueverkosto sai alkunsa vuonna 2004, kun Otaniemen Dipolissa järjestettiin Suomen evankelioimiskongressi, jossa kannustettiin paikalliseen yhteistyöhön eri seurakuntien kesken.

– Itse edustan evankelisluterilaista seurakuntaa, lisäksi mukana on helluntaiseurakunta Riihimäen Kotikirkko, Vapaaseurakunta ja Uskonyhdistys Fellowship, Kunnas kertoo.

Riihimäen Idäntyö sai puolestaan alkunsa, kun elinkautisvanki Reijo ”Klinu” Loikkainen tuli uskoon vuonna 1983 Riihimäen vankilassa.

Loikkasen uskoontuloa seurasi suuri herätys, jonka puitteissa lähes 100 vankia tuli uskoon.

Neuvostoliiton hajottua Loikkanen aloitti hengellisen työn Venäjän vankiloissa. Hän pyysi riihimäkeläisiä keräämään ja kuljettamaan vaatteita vapautuneille vangeille.

Siitä avustustyö sitten laajeni vuosien kuluessa. Tällä hetkellä avun pääkohteena ovat alkoholismista ja huumeista vapautuvat.

Riihimäen E4-alueverkosto on järjestänyt monenlaista toimintaa, kuten konsertteja, Urbaani unelma

-palvelutempauksia, katutyötä, viikoittaisia aamurukoushetkiä, 24/7-rukousviikkoja sekä rukousiltoja jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina kiertäen eri seurakunnissa.

– Yhteys on tärkeää, sillä Raamattu puhuu kristittyjen yhteydestä. Usein puhutaan siitä, että eri uskonyhteisöt kiistelevät keskenään. Me haluamme näyttää, että yhteistoiminta sujuu kitkattomasti, Kunnas sanoo.

Yhteiskristillinen Kierrätystempaus Granitin aukiolla

Riihimäen Granitin aukiolla järjestetään yhteiskristillinen kierrätystempaus torstaina 27.8. klo 17–19. Tavaroiden vastaanotto alkaa klo 16. Tapahtuman ideana on ”Tuo tullesas – vie mennessäs”.

Paikalle toivotaan kodintekstiilejä, keittiövälineitä, 0–15-vuotiaiden lasten vaatteita sekä pikkulasten kirjoja ja pelejä.

Paikalla on tarjolla soppatykistä kanakeittoa, HR-rukousklinikka-auto, musiikkia sekä puhujana Lauri ”Late” Johansson.

Tapahtuman järjestävät E4-alueverkosto ja Riihimäen Idäntyö.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut