Kaupunkilaisia kutsutaan viettämään Iltaa Pärskepyrstöllä – tarjolla musiikkia ja tarinoita Parantolan kylpyläajoista

Matkailuoppaat: Parantolalla on ollut Hyvinkäälle suuri merkitys.

Ilta Pärskepyrstöllä -tilaisuudessa muistellaan Parantolan kylpyläaikoja ja nautitaan hyvästä musiikista. Kimmo Kiuru Hyvinkään Rautatien Soittajista ja Sirkku Kiuru Hyvinkään Matkailuoppaista muistuttavat kaikkia paikalle saapuvia noudattamaan turvavälejä. Mia Lagström

Mia Lagström

Väkeä kutsutaan Parantolan puistoon viettämään Iltaa Pärskepyrstöllä jo neljättä kertaa. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan illan aikana piipahdetaan menneissä ajoissa sekä nautitaan hyvästä musiikista ja virvokkeista.

– Tapahtuma on ollut suosittu, siksi halusimme järjestää tapahtuman myös tänä vuonna koronasta huolimatta. Puistossa pystytään hyvin noudattamaan turvavälejä, Sirkku Kiuru Hyvinkään Matkailuoppaista kertoo.

Kiurun mukaan on hienoa päästä järjestämään kaupunkilaisille kivaa ajanvietettä. Kaikki muut Matkailuoppaiden tapahtumat jouduttiin tämän kesän osalta perumaan.

Myös Hyvinkään Rautatien Soittajille Ilta Pärskepyrstöllä on ensimmäinen esiintyminen pitkän tauon jälkeen.

– Onhan se hienoa päästä esiintymään. Maaliskuun puolivälistä lähtien kaikki toiminta on ollut pysähdyksissä. Kesän aikana kokoonnuimme ainoastaan kertaalleen. Piti tehdä välitsekkaus, vieläkö innokkaita soittajia löytyy, ja löytyihän heitä, Kimmo Kiuru Hyvinkään Rautatien Soittajista tuumaa.

Ilta Pärskepyrstöllä tapahtumassa tullaan kuulemaan elokuvamusiikkia ja muuta kevyttä hyvänmielen musiikkia.

Näinä aikoina ei voi ruveta musiikin kanssa synkistelemään.

– Näinä aikoina ei voi ruveta musiikin kanssa synkistelemään. Pitää olla iloista ja reipasta.

Se kannattaa muistaa, että musiikin suhteen on säävaraus. Tilaisuus tullaan järjestämään myös sateella, mutta musiikki jää silloin pois.

– Soittajia sade ei niinkään haittaa, mutta soittimia kyllä. Puupuhaltimet ovat arkoja kosteudelle, Kimmo Kiuru selittää.

Parantolan historiasta tilaisuudessa kertoo historioitsija Lea Bergström. Sirkku Kiurun mukaan Parantolaa ei voida liiaksi esille tuoda.

– Parantola on tärkeä osa Hyvinkään historiaa. Parantola houkutteli Hyvinkäälle venäläistä ylimystöä ja useita kuuluisuuksia, kuten venäläisen runoilija Anna Ahmatovan.

Parantola on myös osasyy sille, että Hyvinkäälle saapui taidemaalari Helene Schjerfbeck.

– Helenen veli oli ollut suunnittelemassa Parantolan rakennuksia, ja hän houkutteli sisaransa paikkakunnalle, sillä Hyvinkään mäntymetsäilmastoa pidettiin äärimmäisen terveellisenä.

Historiallisen osuuden lisäksi tilaisuuteen saapuu myös edustaja Hyvinkään kaupungin puutarhayksiköstä kertomaan Parantolan puiston puista.

Ilta Pärskepyrstöllä

Musiikkia ja tarinoita menneisyydestä

Hyvinkään Matkailuoppaat ja Hyvinkään järjestävät Illan Pärskepystöllä Parantolan puistossa tiistaina 25.8. klo 18 - 19.30. Ohjelmassa on tarinoita Hyvinkään Parantolan kylpyläajoilta ja Hyvinkään Rautatien Soittajien musiikkia. Paikalla on myös kahvimamselli myymässä kahvia ja muita virvokkeita sekä pientä makeaa ja suolaista purtavaa, joten kannattaa varata käteistä mukaan. Muutoin tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Muistetaan pitää turvavälit! Sadekelillä musiikki jää pois.

Jos tapahtuma joudutaan perumaan, ilmoitetaan siitä Facebookissa/Ilta Pärskepyrstöllä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut