Rockabillyä ja hyvää mieltä – Long Live & Viva Check Inn -tapahtumassa kiitetään hyvästä yhteistyöstä

Tapahtumapromoottori Jari Kärkkäinen (oik.) toivoo, että syksylle suunnitellut tapahtumat pystytään kaikki järjestämään. – Seuraamme tilannetta toki koko ajan. Kuvassa on myös tulevan hyväntekeväisyystapahtuman ideoinut B. Cupp Combon kitaristi ja Gary Hiland Trion rumpali Tommy Dahlström. -

Mia Lagström

Ikävät asiat voivat tuottaa myös hyviä asioita. Näin kävi, kun joukko rockabillyväkeä päätti nujertaa koronamasennuksen ja järjestää hyväntekeväisyystapahtuman ”Long Live & Viva Check Inn Music Bar”.

– Idea tapahtumasta tuli B. Cupp Combon kitaristi ja Gary Hiland Trion rumpali Tommy Dahlströmiltä. Hän on ollut vuosien saatossa mukana useissa Check Innissä järjestetyissä tapahtumissa, tapahtumapromoottori Juha Kärkkäinen kertoo ja jatkaa:

– Olemme saaneet järjestää paikanpäällä useita hienoja bileitä. Nyt haluamme antaa jotain takaisin, joten päätimme järjestää tapahtuman, jonka tuotto menee lyhentämättömänä ravintolalle, sillä korona-aika on varsin kova ravintola-alalle.

Rock’n’roll-bileet aloitettiin Check Innissä noin 15 vuotta sitten.

Illan konsepti on tuttu myös hyväntekeväisyysillassa. Tarjolla on laadukasta rockabilly- ja rock’n’roll-musiikkia koko illan ajan.

Sen verran konseptia on muutettu, että sisään ravintolaan otetaan ainoastaan puolikas kapasiteetti eli noin sata asiakasta.

Olemme saaneet järjestää paikanpäällä useita hienoja bileitä. Nyt haluamme antaa jotain takaisin.

Myös bändien soittoaika on hieman lyhempi eli jokainen bändi esiintyy 45 minuutin ajan.

Illan musiikkista vastaa neljä kokoonpanoa, jotka ovat tavalla tai toisella vahvasti rockabillyyn kallellaan.

– The BopCats on The BopCats Hyvinkäältä. He ovat soittaneet rockabillyä jo 40 vuotta vuodesta 1979, Kärkkäinen kiteyttää.

Helsinkiläinen B. Cupp Combo soittaa tyylikästä rockabillya orkkisvivahtein. The ConfederaTeds on nuori kokoonpano Riihimäki–Hämeenlinna-akselilta, joka esittää tiukkaa teddyboyrockabillyä nuoruuden innolla.

Gary Hiland Trio on puolestaan Järvenpää–Helsinki-akselilta. Trion perustaja kitaristi Kari Kunnas eli Gary Hiland on nimekäs kitaristi Suomen roots-piireissä.

– Triossa hän laulaa ensimmäisen kerran ja hyvin luistaa, Kärkkäinen vakuuttaa.

Rockabillyä ja hyväntekeväisyyttä

Tulossa myös odotettu musiikki-elokuvailta

Long Live & Viva Check Inn -hyväntekeväisyystapahtuma ravintola Check Innissä lauantaina 22.8. klo 20 alkaen.

Illan musiikista vastaavat The BopCats, B. Cupp Combo, Gary Hiland Trio ja The ConfederaTeds. Liput ovat 10 euroa, joita saa ennakkoon Check Innistä.

Movie & Music -tapahtuma elokuvateatteri Kinomassa la 19.9. Ohjelmassa elokuva American Graffiti (1973), The BopCats ja DJ. Rockin’ Daddy.

Kinoman Movie & Music -illat saavat myös jatkoa

Juha Kärkkäisen syyskuun suunnitelmiin kuuluu myös Movie & Music -ilta Kinomassa kolmatta kertaa. Kyseessä on mielenkiintoinen konsepti, joka on saanut runsaasti hyvää palautetta.

– Illan ohjelmassa on teemaan sopiva elokuva, bändi ja DJ. Tällä tutulla sapluunalla mennään, hän kertoo.

Vuonna 1955 rakennetun Kinoman miljöötä mies pitää erikoisen hienona.

– Elokuvateatterin sali ja aula ovat alkuperäisessä kunnossa, joten miljöö ja fiilis ovat paikanpäällä poikkeuksellisen hieno. Toivottavasti korona pysyy asioissa ja saamme järjestää odotetun tapahtuman.

– Suunnitelmissa loppuvuodelle on myös puhdas elokuvailta, jonka aikana katsoisimme Mafiaveljet-klassikkoelokuvan. Toivottavasti sekin toteutuu, Kärkkäinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.