Päivi Räsänen todistaa maanantaina poliisin virkarikosjutussa – "Prosessi on ollut pitkä ja raskas"

Päivi Räsänen toimi sisäministerinä vuosina 2011 -2015. Arkistokuva on ministeriajalta, vuodelta 2012. Arkisto / Marko Happo

Riihimäkeläinen kansanedustaja, entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on kutsuttu todistajaksi poliisin virkarikosjutussa maanantaina 17.8. Helsingin hovioikeuteen. Räsänen kertoi asiasta tiedotteessaan sunnuntaina.

– Kun Helsingin huumepoliisin toimintaan liittyvät vakavat rikosepäilyt alkoivat tulla esiin, samassa yhteydessä lisääntyivät kysymykset salaisiin pakkokeinoihin liittyvän poliisitoiminnan johtamisesta ja valvomisesta. Helsingin poliisilaitoksella ei ollut tuolloin saamani tiedon mukaan yhtään rekisteröityä tietolähdettä, vaikka yleisessä tiedossa oli, että huumepoliisin toiminta perustui osaltaan juuri tietolähteiden käyttöön, Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan hänen vaikutelmakseen jäi, että Helsingin huumepoliisille olisi sallittu omat pelisäännöt, poliisitoiminnan ”villi länsi”.

– Oikeusvaltiossa ei voi olla valvomatonta poliisitoimintaa, Räsänen sanoo.

Jutun esitutkinta alkoi vuonna 2013 sisäministerinä tuolloin toimineen Räsäsen tehtyä valtakunnansyyttäjänvirastoon tutkintapyynnön. Asiaa on puitu eri oikeusasteissa.

– Prosessi on ollut pitkä ja raskas kaikille asianosaisille, varsinkin syytetyille. Toivon, että lopputulos olisi oikeuden- ja totuudenmukainen ja että se osaltaan vahvistaisi kansalaisten luottamusta poliisiin sekä oikeuslaitokseen, Räsänen toteaa tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut