Hämeen kokoomus on huolissaan jätelain muutoksista – "Parhaat keinot kierrätyksen, ja samalla elinvoiman kasvuun löytyvät rakentavasta yhteistyöstä"

Kuvituskuva. Ari Peltonen

Hämeen kokoomus on huolissaan EU:n jätesäädöspaketin toimeenpanosta, jonka myötä Suomen jätelakiin on luvassa muutoksia.

Paikallisjaosto pelkää, että kunnalliset jäteyhtiöt saavat jatkossa liikaa markkinaetua. Hämeen kokoomuksen puheenjohtaja Miia Antin peräänkuuluttaakin yhteistyön tärkeyttä torstaina julkaistussa tiedotteessa.

– Parhaat keinot kierrätyksen, ja samalla elinvoiman kasvuun löytyvät rakentavasta yhteistyöstä, jossa yritysten ei tarvitse pelätä asiakkuuksien siirtoa kunnille, ja jätehuollon toimintakenttää kehitetään laajasti yhteisymmärryksessä, hän toteaa tiedotteessa.

Piirijärjestön mielestä myös valvonta olisi digitalisaation avulla mahdollista toteuttaa tehokkaasti ilman jokaisen kunnan tai kuntayhtiön valvontaa varten rakentamia erillisiä järjestelmiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.