Timo Heinonen pettyi budjettiesitykseen – "Nyt pitäisi vahvistaa ihmisten ostovoimaa, eikä olla ihmisten kukkarolla verotusta kiristämässä"

Timo Heinonen pettyi budjettiesitykseen. Arkistokuva.

Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokuntaryhmän vastaava Timo Heinonen (kok.) on pettynyt valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) budjettiesitykseen, jossa työn ja polttoaineen verotuksia ollaan kiristämässä entuudestaan.

Heinonen toteaa tiedotteessaan, että kiristyksillä on suora vaikutus ihmisten ostovoimaan.

– On valitettavaa, että työn verotuksen annetaan edelleen kiristyä. Se syö työtätekevien ja esimerkiksi lapsiperheiden ostovoimaa. Nyt pitäisi vahvistaa ihmisten ostovoimaa, eikä olla ihmisten kukkarolla verotusta kiristämässä, hän sanoo tiedotteessa.

Myös niin sanotusta eläkeläisten raippaverosta tulisi hänen mielestään luopua.

– Nämä ihmiset ovat tehneet pitkän työuran ja eläkeläisten ostovoiman vahvistaminen näkyisi heti kulutuksessa. Eläkkeitä ei pitäisi verottaa vastaavasti palkkaa saavia kireämmin, Heinonen toteaa tiedotteessaan.

Tarpeellisena hän pitäisi myös teiden asfaltointimäärien nostamista.

– Tiet vain menevät koko ajan huonompaan kuntoon. Nyt pitäisi asfaltointimäärä nostaa 1990-luvun laman tapaan yli 6000 kilometrin vuositasolla. Tällä tavalla kantatiet, mutta myös maaseudun pienemmät tiet saataisiin kuntoon. Se vahvistaisi koko maan elinvoimaa ja elinkelpoisuutta ja olisi tehokasta elvytystä, Heinonen kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.