Lopen 4H-yhdistys järjestää match shown: "Kaikki ovat tervetulleita oman koiransa kanssa"

Lopen 4H-yhdistyksen järjestämässä koiranäyttelyssä on mukana myös lapsi-lelukoiraluokka, johon voi ottaa osaa pehmolelun kanssa, toiminnanjohtaja Jenni Salomaa ja yhdistyksen dogsitteri Silja Saranen kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Lopen 4H-yhdistys järjestää tulevana lauantaina Tokmannin pihamaalla epävirallisen koiranäyttelyn.

– Match show on leikkimielinen näyttely, jonne kaikki ovat tervetulleita oman koiransa kanssa. Koiran rodulla ei ole väliä. Myös sekarotuiset koirat ovat tervetulleita, toiminnanohjaaja Jenni Salomaa Lopen 4H-yhdistyksestä kertoo.

Salomaa paljastuu itsekin innokkaaksi koira- ja koiranäyttelyihmiseksi.

– Koiranäyttelyt ovat hauskoja tapahtumia, jotka piristävät mieltä.

Vaikka koiranäyttely on Lopen 4H-yhdistyskelle ensimmäinen, on koirien kanssa touhuttu ennenkin. Yhdistys järjestää dogsitter-toimintaa.

– Yhdistyksemme koulutetut dogsitterit voivat tulla hoitamaan lemmikkiä kotiin tai lemmikki voidaan viedä hoitoon hoitajan kotiin, Salomaa vinkkaa.

Lopen 4H-yhdistys on muiden 4H-yhdistysten tavoin varsin aktiivinen nuorisojärjestö, joka järjestää monenlaista toimintaa. Ikähaitari on eskari-ikäisistä aina 28-vuotiaisiin. Tänä vuonna yhdistyksen suunnitelmissa on erilaisia kerhoja, joita tullaan järjestämään Launosissa, Läyliäisissä, Kormussa, Kirkonkylässä, Pilpalassa ja mahdollisesti Topenossa.

– Puuhakerhot, joissa leikitään, askarrellaan ja leivotaan, ovat suosittuja. Paljon pidetään myös liikuntakerhosta ja tyttökerhosta. Suunnitteilla on myös Metsäsalapoliisit-kerho, jossa pääsee tekemään kivoja tehtäviä sekä Safkasankarit, jossa opetellaan tekemään suomalaisia ruokia ulkomaisella twistillä.

Kerhotoiminta käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa. Tuttuun tapaan 4H-yhdistys jatkaa myös yrityskursseja.

– Viime vuonna nuoret perustivat kuusi yritystä. Tänä vuonna on ollut vähän hiljaisempaa. Kaikkiaan Lopella toimii tällä hetkellä kymmenen nuorten 4H-yritystä.

Salomaan mukaan erityisen vilkasta yritystoiminta on kesinä, jolloin nuorten on vaikea saada kesätyöpaikkaa. Silloin nuoret aktivoituvat ja työllistävät itse itsensä. Useimmiten nuoret tarjoavat erilaisia palveluja.

– Yrityskoulutukseen pääsee mukaan 13-vuotiaana. Teemme myös yhteistyötä Lopen kunnan kanssa, joka tarjoaa starttirahaa viidelle 15–19-vuotiaalle oman yrityksen perustaneelle nuorelle. Nuoret saavat yrityksistään myös opintopisteitä.

Match show

Lopen 4H-yhdistys järjestää kaikille avoimen match shown Tokmannin pihalla (Jylhäntie 8, Launonen) 22.8. Ilmoittautuminen alkaa klo 9. Itse näyttely alkaa 10.30. Lisätiedot loppi.4h.fi.

Näyttelyssä on useita luokkia: isot pennut, pienet pennut, isot aikuiset koirat ja pienet aikuiset koirat, juniorhandler sekä veteraaniluokka. Lisäksi lapsi-lelukoiraluokka, johon voi osallistua pehmolelun kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.