Maustetytöt saapuvat Riihimäelle esiintymään – koronasta huolimatta syksyn keikkakalenteri on täynnä: ”En jaksa kuitenkaan vielä uskoa, että syksy menee nappiin”

Musiikki: Maustetytöillä on takanaan monen vuoden työura.

Maustetytöt eli Kaisa ja Anna Karjalainen kertovat arvostavansa vanhaa suomalaista iskelmämusiikkia. Sieltä löytyvät myös esikuvat. Maustetyttöjen kappaleet kumpuavat elämästä, kaikesta mitä näkee ja kuulee. – Jos viettää paljon aikaa maaseudulla, saattaa syntyä siihen liittyviä kappaleita, Kaisa kertoo. www.isthisart.fi

Mia Lagström

Siskokset Anna ja Kaisa Karjalainen eli Maustetytöt iloitsevat keikkakalanterin täyttymisestä kevään ja kesän koronatauon jälkeen. Ihan täysillä riemu ei kuitenkaan vielä kupli.

– Tällä hetkellä keikkoja on syksyllä joka viikonloppu. En jaksa kuitenkaan vielä uskoa, että syksy menee nappiin. Tämä on ollut yrittäjille huonoa aikaa, Kaisa Karjalainen pohtii.

Kaisa Karjalaisen mukaan laulujen kirjoittaminen on ollut hänelle musiikissa aina tärkeintä. Nyt pidemmän keikkatauon aikana myös keikkojen merkitys on korostunut.

– Sitä on ruvennut todella arvostamaan keikkoja. Keikkailu on unelmien hommaa ja todella rakasta.

Maustetytöt on suhteellisen tuore kokoonpano. Ensimmäiset keikat tehtiin keväällä 2018. Ennen Maustetyttöjä Karjalaisen sisaruksilla oli Kaneli-bändi, joka keikkaili kymmenen vuoden ajan.

– Meitä kutsuttiin jo silloin maustetytöiksi. Siitä tämän nykyisen bändin nimi, Karjalainen selittää.

Maustetyttöjen tarina sai alkunsa vähän sattumalta. Siskokset halusivat tehdä suomenkielistä musiikkia. Toiveena oli, että saisi soittaa mahdollisimman paljon keikkoja.

Maustetytöt tekevät musiikkinsa, myyvät keikkansa ja tekevät kaiken muunkin itse.

– Meillä on sellainen DIY-meininki (do it yourself). Kumpikin tekee osansa. Jos toinen tekee Teosto-ilmoituksia, siivoaa toinen lavan keikan jälkeen.

Myös kappaleet syntyvät yhdessä. Kaisa vastaa pääosin sanoituksista ja Anna sävellystyöstä. Sovitukset tehdään yhdessä treenikämpällä. Keikkapaikalle saavutaan hyvissä ajoin pistämään paitamyyntipiste valmiiksi.

– Myymme paitoja vuoron perään. Sillä aikaa toinen tekee settilistan. Ennen keikkaa sitä pyrkii lähinnä pitämään itsensä kiireisenä. Olen kova jännittäjä. En tosin niin kova kuin Anna.

Maustetytöt julkaisi ensimmäisen singlensä Tein kai lottorivini väärin keväällä 2018. Debyyttialbumi Kaikki tiet vievät Peltolaan ilmestyi saman vuoden lokakuussa. Bändi on kerännyt vuolaasti hyviä arvosteluja ja bändin esikoisalbumi nousi heti ensimmäisellä viikollaan Suomen virallisen listan kärkeen.

Kaisa Karjalaisen mukaan menestys on tullut täysin puun takaa.

– Onhan se ollut uskomatonta päästä soittamaan kaikille suurille festareille. Ei sitä tällaista osannut odottaa. Odotukset suosiosta karsiutuivat jo teinivuosina.

Ihan tyhjästä menestys ei ole eteen tullut. Takana on monen vuoden kova työ.

– Kun on kiertänyt kymmenen vuotta pitserioiden nurkkia ja baareja, on tullut rutiinia ja ammattitaitoa. Tuntuu hyvältä, että työlleen saa arvostusta. Voi elättää itsensä musiikilla. Ei tarvitse tehdä muuta.

Maustetytöt saapuvat Riihimäelle

Maustetytöt eli siskokset kitaristi Anna Karjalainen ja kosketinsoittaja Kaisa Karjalainen ovat soittaneet yhdessä jo reilun kymmenen vuoden ajan. Aiemmin heillä oli Kaneli-yhtye. Maustetytöt perustettiin keväällä 2018.

Rumba nimesi bändin vuoden 2019 hypetetyimmäksi suomalaisyhtyeeksi. Vuonna 2019 Maustetytöt palkittiin myös Soundi-lehden Master of Pulpets -tulokaspalkinnolla.

Bändin esikoisalbumi Kaikki tiet vievät Peltolaan (2019) nousi avausviikollaan sekä Suomen virallisen listan että fyysisen albumilistan kärkeen.

Maustetytöt esiintyvät Riihimäen Riutanharjulla perjantaina 21.8. Liput 20 euroa, ennakkoon www.tiketti.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut