Partio antaa oivia eväitä elämään ja mukaan pääsee aikuisenakin: "Partio tarjoaa Suomen parhaimman johtajakoulutuksen"

Harrastukset: Partioon voi tulla mukaan myös jo aikuisena. Aikuiset voivat toimia ryhmänjohtajina, retkien järjestäjinä, osallistua perhepartioon tai aikuisryhmiin.

Hirviveikkojen kololla Riihimäen Kirkkopuiston seurakuntakodilla järjestetään lauantaina 22.8. kello 14 aloitustilaisuus, jossa pääsee tutustumaan partion toimintaan. Mia Lagström

Mia Lagström

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka sopii hyvin myös aikuisille. Aikuiset voivat tulla mukaan partion toimintaan monella tavalla. He voivat olla mukana viikkotoiminnassa ryhmänjohtajina ja apulaisina. Toisaalta he voivat osallistua erilaisten tapahtumien ja retkien järjestämiseen tai liittyä perhepartioon tai partion aikuisryhmiin.

– Voi valita oman ajankäytön kannalta parhaimman ja sopivimman tavan olla mukana. Partio tarjoaa hyvän väylän mukaan vapaaehtoistoimintaan. Pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan nuorten elämään ja samalla oppii itsekin paljon uutta, Hirviveikkojen lippukunnanjohtaja Heini Salo-Vihra kertoo.

Riihimäen Hirviveikoissa aikuisille on oma Muumiot-ryhmänsä, joka kokoontuu kerran kuukaudessa.

– Mukana on tällä hetkellä aikuisia, jotka ovat olleet mukana partion toiminnassa jo kauan, mutta mukaan ovat tervetulleita myös ensikertalaiset.

Aikuisryhmä on tehnyt muun muassa retkiä ja osallistunut partiotaitokilpailuihin. Salo-Vihran mukaan ryhmä saa itse päättää, kuinka usein se kokoontuu ja mitä tehdään.

– Varsinkin erilaiset retket ovat oivia paikkoja oppia partiotaitoja. Omat rakkaimmat muistoni partiosta liittyvät retkiin ja partiotaitokilpailuihin, joissa on ollut aina hauskaa. Itselleni yhdessä tekeminen on ollut se kaikista tärkein juttu.

Työelämää ajatellen partio tarjoaa Suomen parhaimman johtaja- koulutuksen.

Partio tarjoaa myös paljon hyviä koulutuksia. Salo-Vihra kertoo pohtineensa miehensä kanssa viime vuosina veneen hankintaa.

– Huomasin, että partio tarjoaa veneenohjaajakursseja, joiden aikana opetellaan lukemaan merikarttoja ja toimimaan merellä. Koulutukset ovat siitä mahtavia, että niitä on niin paljon erilaisia. Ne antavat eväitä elämään monella eri saralla.

– Tietenkään unohtamatta sitä, että partiosta saa elinikäisiä ystäviä.

Kahdeksanvuotiaana partion aloittanut Salo-Vihra kertoo saaneensa partiolta paljon.

– Isäni sanoo, että olen hyvin ”jalat maassa -ihminen”. Työelämää ajatellen partio tarjoaa Suomen parhaimman johtajakoulutuksen. Sen lisäksi partiossa opitaan kädentaitoja, luonnossa liikkumista ja selviytymistä.

Riihimäen Hirviveikot

Aloitustapahtuma

Hirviveikot järjestävät Hirviveikkojen kololla Riihimäen seurakuntatalolla (Kirkkopolku 2) aloitustapahtuman lauantaina 22.8. klo 14.

Paikalla on rastirata ja muuta kivaa partiotekemistä sekä infoa partion toiminnasta.

Kaikki partion toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle tutustumaan.

Hausjärven, Hyvinkään, Lopen ja Riihimäen seudulla toimii useita partiolippukuntia. Useimmissa on toimintaa myös aikuisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.