Olli Mustonen tuo Beethovenin Hausjärven kirkkoon – Pianisti kehuu kotikirkkonsa soveltuvuutta pianoresitaaleihin

Olli Mustonen konsertoi Hausjärvellä viimeksi vuonna 2017. Arkistokuva. Outi Törmälä

Aamuposti

Pianisti Olli Mustonen soittaa konsertillisen Beethovenin pianosonaatteja Hausjärven kirkossa torstaina 20. elokuuta.

Konsertti on osa Mustosen Beethoven-pianosonaattikonserttien sarjaa. Samalla konsertti juhlistaa säveltäjämestarin juhlavuotta, kun saksalaisen Ludwig van Beethovenin syntymästä tulee joulukuussa kuluneeksi 250 vuotta.

Mustonen on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan hämmästyttänyt konserttiyleisöjä niin Euroopan kuin Yhdysvaltojen, Japanin ja Australiankin suurilla konserttilavoilla ainutlaatuisilla Beethoven-tulkinnoillaan.

Hänet on palkittu Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla, ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Hausjärven kirkossa Mustonen konsertoi edellisen kerran kesällä 2017, jolloin hänen 50-vuotissyntymäpäiväkonserttinsa oli osa Riihimäen Kesäkonserttien ohjelmistoa.

– Kotikirkkomme soveltuu aivan erinomaisesti pianoresitaaleihin! kertoo Hausjärvellä asuva Mustonen tiedotteessa.

Mustonen + Beethoven – ”Pathétique” -konsertti järjestetään Hausjärven kirkossa torstaina 20. elokuuta kello 19.00 vallitsevien turvasuositusten mukaisesti. Turvaväleistä johtuen myynnissä on ainoastaan noin sata lippua.

Liput konserttiin 30 euroa. Konsertissa on väliaika, jonka aikana tarjolla Pito-Piikojen herkullinen cocktailpalalautanen kuplivan kera 13 eurolla. Tarjoilujen varaus lippuvarauksen yhteydessä. Lippuvaraukset Charlotta Kivistöltä, 040 773 8466, charlotta.kivisto@gmail.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.