Riihimäkeläisille kysely tulevasta palveluverkosta – Ohjausryhmän ehdotuksissa koulujen määrät vaihtelevat

Palveluverkkouudistusta on tehty Riihimäellä keväästä 2019 asti. Kuvassa ohjausryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riku Bitter. Arkistokuva. Toni Forssell

Aamuposti

Kaupunginhallituksen asettama ohjausryhmä toteuttaa kaupunkilaisille kyselyn osana kolmen eri palveluverkkomallin ennakkovaikutusten arviointia. Verkkokysely toteutetaan tällä viikolla. Se on suunnattu alakoulujen oppilaille, huoltajille ja henkilöstölle sekä kaupunkilaisille.

Oppilaat, huoltajat ja henkilöstö saavat linkin kyselyyn Helmin tai sähköpostin kautta. Kaupunkilaiset pääsevät vastaamaan kyselyyn kaupungin verkkosivujen kautta.

Ohjausryhmän linjauksen mukaan Riihimäen tuleva palveluverkko sisältää aseman läheisyyteen rakentuvan monitoimitalon, johon tulee muun muassa varhaiskasvatuksen ja opetuksen tiloja.

Ennakkovaikutusten arviointia varten nimetyissä kolmessa mallissa pohjoinen ja itäinen oppilaaksiottoalue olisivat kaikissa samanlaisia. Pohjoisella alueella opetusta annettaisiin kolmen koulun sijaan kahdessa, kun Haapahuhdan oppilaat opiskelisivat jatkossa Uramon ja Pohjoisen kouluissa. Itäisen alueen opetus keskitettäisiin uuteen monitoimitaloon.

Läntiselle alueelle ohjausryhmä on valmistellut kolme ehdotusta. Alueella tarjottaisiin opetusta jatkossakin Eteläisellä koululla. Ohjausryhmän ensimmäisessä ehdotuksessa opetusta tarjottaisiin Eteläisen lisäksi Lasitehtaalla, toisessa opetusta olisi Eteläisen lisäksi Herajoella ja kolmannessa kummassakin koulussa.

Ohjausryhmä on valmistellut keväästä 2019 asti Riihimäen tulevaa palveluverkkoa. Ryhmä on työstänyt useita malleja, joista kolmesta tehdään ennakkovaikutusten arviointi. Arviointi sisältää lapsivaikutusten arvioinnin lisäksi arviot muun muassa taloudellisuudesta, ekologisuudesta, koulumatkoista ja pito- ja vetovoimasta.

Lautakunnat lausuvat malleista kahdesti: ensimmäisen kerran elokuussa ja toisen kerran ennakkoarvioinnin valmistuttua syyskuussa. Ohjausryhmä pyytää lausunnon myös nuorisovaltuustolta sekä vanhus- ja vammaisneuvostolta.

– Ohjausryhmä käsittelee syyskuussa ennen päätöksentekoa arvioinnin, kyselyjen ja lausuntojen annin. Päätöksentekoon etenevästä mallista tehdään päätös tässä yhteydessä, ohjausryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riku Bitter kertoo tiedotteessa.

Riihimäen kaupungin palveluverkkouudistusta koskeva työ käynnistyi keväällä 2019. Poliittinen ohjausryhmä aloitti oman työnsä keväällä 2020.

Palveluverkkoa koskevan työn tavoitteena on luoda Riihimäelle tulevaisuuden toimintaympäristöä vastaava palveluverkko. Riihimäen lapsimäärä laskee yli 30 prosentilla vuodesta 2019 vuoteen 2025 mennessä.

Palveluverkko etenee kaupunginhallitukseen 21. syyskuuta. Valtuustossa asiasta päätetään 28. syyskuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut