Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa viikossa – Tartuntalukujen kasvu ollut vähäistä

Koronatartunnat: Kanta-Hämeessä tartuntalukujen kasvu on ollut vähäistä huhtikuusta lähtien. Viikkotasolla tartuntoja on ollut muutamia.

Arkistokuva. Ari Peltonen

Kuluneen viikon aikana kantahämäläisillä todettiin kolme uutta COVID-19- eli koronavirustartuntaa. Näistä kaksi on ulkomaanmatkalta tartunnan saaneen henkilön lähipiiriä.

Kanta-Hämeessä on määrätty karanteeniin seitsemän tartunnalle altistunutta henkilöä.

Keskiviikkoon 5. elokuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 121 koronavirustartuntaa.

Kanta-Hämeen asukkaiden tartuntalukujen kasvu on ollut vähäistä huhtikuusta lähtien. Viikkotasolla uusien tartuntojen määrät ovat olleet yksittäisiä, ja tartunnat ovat linkittyneet käytännössä lähes kokonaan yhteyksiin Uudellemaalle tai ulkomaille.

Kanta-Hämeessä yksi henkilö on pandemian kuluessa menehtynyt COVID-19-tautiin. Henkilö menehtyi 25. maaliskuuta, ja hän oli riskiryhmään kuuluva keski-ikäinen, joka kärsi perussairaudesta.

Pandemia etenee maailmalla voimakkaasti, ja useimmat uudet tartunnat Suomessa linkittyvät matkailuun ulkomailla.

Matkustus- ja kokoontumisrajoitusten purkamisen myötä toinen tautiaalto onkin Suomessa todennäköinen syksyn aikana, mutta sen voimakkuus on riippuvainen siitä, kuinka hyvin suomalaiset jaksavat edelleen noudattaa turvavälejä, käsihygieniaa ja muita suosituksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.