Hyvinkään koronavirusaltistus tapahtui keskushammashoitolassa, testitulokset valmistuvat keskiviikkona ja torstaina – "Potilaat eivät ole onneksi altistuneet"

Kuvituskuva. Arkisto/Johanna Erjonsalo
Toni Forssell

Toni Forssell

Keusote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen vahvistaa Aamupostille, että Hyvinkäällä 27.–30.7. tapahtunut koronavirusaltistus oli keskushammashoitolassa.

Tartunta on henkilökunnan keskuudessa, kuten myös kaikki virukselle altistuneet.

– Tartunnanjäljityksessä on selvinnyt, että potilaat eivät ole onneksi altistuneet tässä tapauksessa, joten heillä ei ole syytä huoleen, Laitinen-Parkkonen rauhoittelee.

Hänen mukaansa varotoimenpiteenä koko henkilökunta testataan. Se tarkoittaa myös sitä, että useita kymmeniä henkilöitä joutuu jäämään väliaikaisesti pois töistä.

Laitinen-Parkkosen mukaan testitulosten odotetaan valmistuvan keskiviikon ja torstain aikana.

Altistukset tapahtuivat 27.–30.7. välisenä aikana, mutta Keusote tiedotti asiasta vasta tiistaina 4.8.

Laitinen-Parkkosen mukaan se johtui siitä, että tilanne ilmeni vasta viime perjantaina iltapäivällä.

– Selvittely ja varsinainen tartunnanjäljitys käynnistyivät saman tein. Joukkoaltistumisessa jäljitys on erityisen aikaavievää, joten kokonaiskuva saatiin vasta nyt alkuviikosta, hän toteaa.

Keusoten tiistaina julkaiseman tiedotteen mukaan hammashoidossa käyminen on edelleen turvallista, sillä hoitotilanteissa käytetään kirurgisia suu-nenäsuojia sekä visiiriä. Usean työntekijän jääminen pois töistä aiheuttaa kuitenkin järjestelyjä vastaanotolla, ja jo sovittuja aikoja on jouduttu perumaan tai siirtämään.

Tavoitteena on, että tilanne saadaan palautumaan normaaliksi loppuviikosta ja merkittävä osa työntekijöistä palaamaan töihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.