Rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja kasvoivat Lopella – Hausjärvellä määrä pysyi identtisenä viime vuoteen nähden

Kuvituskuva. Marko Kauko

Tammi-kesäkuun aikana poliisin tietoon tulleet rikoslakirikokset vähenivät Riihimäellä ja nousivat Lopella. Hausjärvellä tapausmäärä pysyi samana.

Luvut käyvät ilmi Kanta-Hämeen poliisilaitoksen maanantaina julkaisemista tilastoista.

Kun viime vuonna kolmen kunnan alueella kirjattiin vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 1319 tapausta, oli määrä tänä vuonna 1196 tapausta. Tapausmäärät olivat kasvaneet ainoastaan Lopella, jossa kirjattiin tänä vuonna 106 rikoslakirikosta. Viime vuonna niitä oli tasan sata.

Hausjärvellä määrä oli sama kuin viime vuonna, eli 144 tapausta.

Riihimäellä rikoslakirikoksia kirjattiin tänä vuonna 946, kun viime vuonna määrä oli 1075 tapausta. Laskua tuli näin ollen 12 prosenttiyksikköä.

Loppi oli kolmesta kunnasta myös ainoa, jossa huumausainerikokset olivat lisääntyneet. Lopella kirjattiin tänä vuonna yhteensä 20 huumausainerikosta, kun viime niitä oli ainoastaan viisi.

Riihimäellä huumausainerikokset laskivat reilulla seitsemällä prosenttiyksiköllä 163:sta tapauksesta 151:een.

Hausjärvellä huumausainerikoksia kirjattiin yhteensä 13. Viime vuonna niitä kirjattiin 17.

Väkivaltarikokset laskivat jokaisen kunnan alueella. Riihimäellä niitä kirjattiin 74, kun viime vuonna luku oli 85. Lopella ne laskivat 12:sta tapauksesta kahdeksaan, ja Hausjärvellä puolestaan 18:sta tapauksesta 11:een.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.