Riihimäen paikallisliikenteen syysaikataulut voimaan 10. elokuuta – Liikenteeseen kaksi kokonaan uutta linjaa

Liikenne: Syksyn aikatauluissa Riihimäen paikallisliikenteeseen lisättiin kaksi uutta linjaa. Lisäksi palvelulinjan ajopäivät on muutettu. Muita suuria muutoksia paikallisliikenteeseen ei tule.

Riihimäen paikallisliikenteen syysaikataulut ovat voimassa 10. elokuuta alkaen. Arkistokuva.

Aamuposti

Riihimäen paikallisliikenteen syksyn aikataulut on julkaistu. Aikataulut astuvat voimaan 10. elokuuta.

Kevään aikatauluihin verrattuna suurimmat muutokset tulevat linjalle 4 ja palvelulinjalle. Lisäksi paikallisliikenteen linjastoa laajenee kahdella uudella linjalla (linjat 5 ja 6), jotka palvelevat erityisesti Riihimäen lounaisosia.

Linjan 4 aikataulut on sovitettu aiempaa paremmin koululaisille sopiviksi unohtamatta kuitenkaan työmatkayhteyksiä.

Työmatkayhteydet Meijerintielle ja Würthille säilyvät lähes samanlaisina kuin keväällä. Aiemmin kello 7.45 ja kello 8.45 rautatieasemalta lähteneet yhteydet lähtevät jatkossa puoli tuntia aikaisemmin.

Linja 4 käy myös Vasikkahaassa aiempaa useammin. Sillä on päivän aikana rautatieasemalta myös kaksi lähtöä enemmän kuin aikaisemmin. Vasikkahaan lenkki ajetaan jatkossa rautatieasemalta tullessa toisin päin (Koppelintie-Karjaportintie-Hännintie).

Arolammin lenkkiä (Hyvinkääntie) ei vähäisen käyttäjämäärän vuoksi enää ajeta.

Palvelulinjan ajopäivät muuttuvat siten, että aiemmin maanantaisin ja perjantaisin ajetut reitit ajetaan jatkossa maanantaisin ja torstaisin. Vastaavasti tiistaisin ja torstaisin ajetut reitit ajetaan jatkossa tiistaisin ja perjantaisin.

Palvelulinjan reitit ja aikataulut pysyvät kello 13.50 Vasikkahakaan lähtöä lukuun ottamatta samoina. Kello 13.50 lähtö ajetaan jatkossakin palvelulinjan autolla, mutta se ajetaan linjan 4 reittiä Würthille asti.

Uudet linjat on suunniteltu pääasiassa Riihimäen lounaisosien koululaisten yhteystarpeiden mukaan. Niitä voi kuitenkin käyttää kuka tahansa.

Linjoilla on paljon niin sanottuja tarvittaessa-käyntejä (T-merkintä), eli ne käyvät tietyissä paikoissa vain, jos sieltä on tulossa tai sinne on menossa matkustaja.

Linjat toimivat tarvittaessa-käyntien osalta osittain kutsuohjatusti eli autoon voi soittaa, jos on tulossa kyytiin jostakin T-merkitystä paikasta. Koulukuljetusetuuden omaavat viedään tai haetaan aina ilman erillistä pyyntöä tai soittoa.

Linjat voivat reittinsä varrella ottaa kyytiin tai jättää kyydistä muuallakin kuin pysäkeillä, jos kyseisessä kohdassa on turvallista pysähtyä.

Linjat 5 ja 6 käyttävät rautatieasemalla pysäkkiä D.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut