Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Helsinki Pride -kulkue järjestetään erikoisella tavalla – yhtään isoa sateenkaariletkaa ei välttämättä nähdä

Tänä vuonna ei kuulla konserttia ja koeta kansanjuhlaa puistossa, vaan Pride-konsertti järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa ja striimataan Pride-sivustolle. Arkisto / Päivi Tuovinen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla toteutetaan tänä vuonna hybridinä verkossa ja ulkona. Tapahtuman nettisivuille luodaan verkkokulkue kumppaniyhteisöille ja -organisaatioille, johon myös yksityiset ihmiset voivat liittyä. Verkkokulkueen lisäksi ihmisiä kannustetaan suuren yhtenäisen kulkueen sijaan kulkemaan itse valitsemillaan reiteillä kaupungilla, kaduilla ja puistoissa 12. syyskuuta, kerrotaan Helsinki Priden tiedotteessa.

Poikkeusjärjestelyyn päädyttiin koronaepidemian vuoksi, viime vuosina tiedotteen mukaan yli 100 000 osallistujaa koonneen kulkueen ja puistojuhlan järjestäminen turvallisesti on osoittautunut erityisen haastavaksi tässä tilanteessa. Monet Helsinki Pride -tapahtumiin osallistuvat ja heidän läheisensä kuuluvat riskiryhmiin, eikä syyskuun tilannetta voida ennustaa, todetaan tiedotteessa.

– Poikkeukselliset ajat ovat haastaneet meistä jokaista. Olemme ylpeitä, että tänäkin vuonna pystymme järjestämään Helsinki Pride -viikon vahvistaaksemme yhteisöllisyyttä, juhliaksemme moninaisuutta sekä muistuttamaan tehtävästä työstä yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistämiseksi, sanoo Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Juha Kilpiä tiedotteessa.

– Olemme erityisen ylpeitä Helsinki Priden pääyhteistyökumppanuudesta ja syyskuun Pride-viikosta, jolla konkreettisesti edistämme kaikille turvallista ja yhteisöllistä kaupunkia, toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Pride-konsertti järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa, konsertti striimataan Pride-sivustolle, joten sitä on mahdollisuus seurata myös piknikiltä tai omalta kotisohvalta. Helsinki Pride -viikko järjestetään 7.–13. syyskuuta. Helsinki Pride Housena toimii Kansallismuseo, josta löytyy osa viikon ohjelmatarjonnasta.

Helsinki Pride -viikko siirtyy syksyyn – "Tarve työllemme vain kasvaa tämän kriisin aikana"

Helsinki Pride joutui vähentämään työntekijöiden määrää puolella – "Toiminta tulisi turvata kuntien ja valtion taholta"

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut