Kyliin livemusiikkia kuljettava Kylät Soimaan -tapahtumasarja starttaa jälleen – Haminankylässä on luvassa soiva eväsretki

Musiikki: Kylät Soimaan -tapahtuma syntyi Erkylän metsissä.

Haminankylän Soivan Eväsretken musiikista vastaa viisi hyvää bändiä. – Tiedossa on taatusti mukava tapahtuma, tapahtumajärjestäjä ja muusikko Olli Karikorpi lupaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Koronan takia keskeytetty Hausjärven eri kyliin livemusiikkia kuljettava Kylät Soimaan -tapahtumasarja on kaikeksi iloksi jälleen ohjelmistossa.

– Viikon päästä päästään jatkamaan. Tällä kertaa vuorossa on Haminankylä, jossa järjestämme Haminankylän Soivan Eväsretken, tapahtumajärjestäjä ja muusikko Olli Karikorpi iloitsee.

Haminankylän Soivan Eväsretken ohjelmasta vastaa viisi kerta kaikkiaan bändiä.

Warren Woima on kolmen miehen bändi, jossa on mukana myös Karikorpi itse. Hän soittaa kokoonpanossa kitaraa ja vastaa bändin muusikin sävellyksestä ja sanoituksesta.

– Olen tehnyt musiikkia koko ikäni. Jotainhan sitä pitää ajankuluksi tehdä.

Warren Woiman musiikkia mies luonnehtii hilpeäksi äijämusiikiksi.

Tapahtuma keräsi niin hyvin väkeä, että saimme ajatuksen viedä tapahtuma muihinkin hausjärveläisiin kyliin.

– Sellaista kantrirokkia suomalaisin sanoituksin.

Karaband on mieskokoonpano, joka treenailee Karan koululla. Bändin ohjelmistossa on covermusiikkia laidasta laitaan rokista vanhaan tanssimusiikkiin.

A Little North Band on puolestaan kahden pariskunnan yhteinen projekti. Bändin keulahahmona ja solistina on suomenamerikkalainen Suzanne Niilo-Rämä ja ohjelmistossa amerikkalaista folkrokkia pitkälti 1970-luvulta.

– Joukossa on aika paljon meille suomalaisille vieraampaa musiikkia mutta myös tuttuja kappaleita muun muassa CCR:ltä ja JJ Calelta.

Haminankylään saapuu lisäksi akustinen kahden naisen bändi Akustinen Idea, joka soittaa omaa tuotantoaan, sekä Hatuband, joka on nimensä mukaisesti Hausjärven yläasteen ja lukion Tuki ry:n bändi.

– Mukana on iso joukko innokkaita naisia laulamassa. Ohjelmisto vaihtelee tilaisuuden mukaan.

Kylät Soimaan -tapahtumasarja sai alkunsa kotikutoisista musiikkifestareista, joita hausjärveläinen Karikorpi järjesti ystävineen tutuille.

– Ensimmäiset musiikkitapahtumat pidimme tässä meidän pihallamme. Vuosi sitten järjestimme vastaavan tilaisuuden Toukokuun Nuorisoseurantalo Omassa Kodissa. Tapahtuma keräsi niin hyvin väkeä, että saimme ajatuksen viedä tapahtuma muihinkin hausjärveläisiin kyliin.

Ajatuksena on, että Karikorpi ystävineen tuo paikalle bändit ja jokin paikallinen taho saa hoitaa kahvion pitämisen, esimerkiksi Haminankylässä kahvion pidosta vastaa Haminankylän Nuorisoseura.

Kaksi kesän tapahtumista – Haminankylän Soiva Eväsretki ja Erkylän Picnickonsertti – ovat piknikkonsertteja, joihin saa tuoda halutessaan myös omat piknikeväät.

Paikalla on toki myös kahviot.

Kylät Soimaan

Heinäkuussa musiikki soi Haminan- kylässä

Kylät Soimaan -tapahtumissa tuodaan elävää musiikkia Hausjärven kyliin.

Lauantaina 25.7. klo 14–16.30 vuorossa on Haminankylän Soiva Eväsretki Soutelurannassa (käynti Pollinmaantieltä). Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikalla on kahvio, mutta mukaan voi ottaa myös omat eväskorit. Tilaisuudessa noudatetaan turvavälejä ja sillä on säävaraus. Sateella tilaisuus perutaan.

Muut tapahtumat: 16.8. Erkylän Picnickonsertti, Seurantalo Oma Koti, Erkylä ja 12.9. Kurun Wintti Soi, Wintti550, Kuru.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.