Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen kotipihakilpailu on jälleen käynnissä – tänä vuonna mukana myös Ekopiha-kilpailusarja

Vuodesta 1959 lähtien järjestetty Riihimäen perinteinen kotipihakilpailu on jälleen käynnistynyt. Tänä vuonna on kilpailussa on myös mukana uusi kilpailusarja ekopihoille.

– Ympäristöasioista huolehtiminen on monille puutarhaharrastajille tärkeää, ja mahdollisuuksia ekotekoihin puutarhassa on paljon, kotipihatoimikunnan puheenjohtaja, vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman kertoo kaupungin tiedotteessa.

Riihimäen Ekopiha 2020 -kriteerit täyttää piha, jossa on huomioitu esimerkiksi luonnon monimuotoisuus ylläpitämällä ketoa tai niittyä, hyödyntämällä hulevesiä tai kierrättämällä biojäte puutarhan kasveille.

– Ekologinen piha voi olla koristepuutarha tai hyötypuutarha. Parhaimmillaan se on viihtyisä, persoonallinen ja ainutlaatuinen, tiedotteessa todetaan.

Perinteisen Kaunein kotipiha 2020 -sarjan arvostelussa päähuomio kiinnittyy puolestaan kaupunkikuvalliseen yleisvaikutelmaan, lähiympäristöön ja huoliteltuun kadunvarsinäkymään.

Ilmoittautumisaikaa on 15.8. saakka. Arvosteluraati tarkastelee pihoja elokuussa 2020 ja palkitut pihat julkistetaan Riihimäki-päivänä 11.9.

Kilpailuun voivat osallistua kaupungin kiinteistöjä lukuun ottamatta kaikki riihimäkeläiset pihat, parvekkeet sekä loma-asunnot.

Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä lomake kaupungin verkkosivuilla tai kirjeitse.