Riihimäki vaatii raideliikenteen kehittämistä välittömästi – kuntajohdon mukaan tärkeää alueen elinvoiman ja työllisyyden kannalta

Kuvituskuva. Anton Soinne

Riihimäen seudun kuntajohto vaatii henkilöliikenteen palauttamista normaaliksi välillä Riihimäki-Lahti sekä pääradan investointien aloittamista heti.

Riihimäen kaupunki tiedotti asiasta torstaina.

Johto näkee raideliikenteen kehittämisen tärkeäksi alueen elinvoiman ja työllisyyden kannalta.

– Ensiarvoisen tärkeää se on välillä Lahti-Riihimäki-Helsinki, jossa korostuu myös pääradan investoinnin aloittamisen tärkeys, tiedotteessa todetaan.

Kuntajohdon mielestä lähiliikenteen vuoroväli tulisi palauttaa yhteen tuntiin, jonka lisäksi varhaisen aamun ja myöhäisen illan vuoroja sekä matalalattiajunia tulisi lisätä. Myös pääradan investoinnit haluttaisiin aloittaa heti.

Tiedotteen mukaan pääradan parantaminen maksaisi noin 1,1 miljardia euroa ja suunnitelmat sen suhteen ovat jo valmiina.

– Selvitykset osoittavat, että pääradan investoinnit kasvattavat aluetaloutta. Nykyisen pääradan parantamisesta saatavat hyödyt suhteessa kustannuksiin ovat kolme kertaa suuremmat kuin tunnin junan rakentamisen hyödyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.