Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkääläisseurat miettivät, mitä tehdä ahdingossa – syntyi Talkoostartti

Urheilutapahtuma: Talkoostartin osallistujat saavat päättää, mitä seuraa haluavat tukea.

Janne Bruun toivoo, että Talkoostartti jää pysyväksi tapahtumaksi, joka tuottaa iloa ja hyvää moneksi vuodeksi eteenpäin. – Urheiluseurojen hyvä talous hyödyttää suoraan harrastajia, sillä lisäresurssien avulla voidaan parantaa ja kehittää toimintaa. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkäällä puuhataan uutta kävely- ja juoksutapahtumaa Talkoostarttia. Toiminnanjohtaja Janne Bruun Hyvinkään Palloseurasta kertoo idean syntyneen, kun koronakriisi oli synkimmillään.

– Kun kaikki toiminta ja tapahtumat jouduttiin peruttamaan, oli pakko keksiä jotain toiminnan elvyttämiseksi. Jotain sellaista joka voitaisiin järjestää, vaikka kokoontumisrajoitukset jatkuvat.

Vaikka tapahtuma lähti Hyvinkään Palloseuran tarpeesta, haluttiin mukaan myös muita paikallisia urheiluseuroja.

– Järjestämme tapahtuman yhdessä Hyvinkään Seudun Urheilijoiden ja Hyvinkään kaupungin kanssa, mutta se hyödyttää muitakin urheilu- ja liikuntaseuroja, sillä tapahtuman osallistumismaksusta menee osa lyhentämättömänä paikallisille seuroille. Osallistumismaksun maksanut saa päättää, mitä seuraa haluaa tukea.

Bruun uskoo tapahtuman tuottavan paljon hyvää. Hyvinkäällä on paljon liikuntaseuroja, jotka ovat vaikeuksissa, kun varainkeruu ei tapahtumilla onnistu.

– Haluamme viestittää, että teemme tätä yhdessä. Jokainen seura ja laji on arvokas. Niiden jokaisen ydintehtävänä on saada ihmiset liikkeelle, aktivoida, sosiaalistaa ja ehkäistä näin syrjäytymistä.

Taloudellisten hyötyjen lisäksi talkoostartin tavoitteena on täyttää toiminnallista tyhjiötä.

– Iso osa harrastustoiminnan suolasta jää pois, kun joutuu treenaamaan yksinään takapihalla. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on kuitenkin iso osa harrastusta. Toivon, että tapahtumaan saapuu paljon osallistujia eri lajien parista.

Talkoostartin osallistumismaksu on 30 euroa yksittäiseltä osallistujalta. Perhemaksu on 40 euroa kahdelta aikuiselta ja lapsilta.

Maksun yhteydessä mainitaan, mille seuralle haluaa tukensa osoittaa. Liikunnan riemun ja hyvän mielen lisäksi osallistujat saavat runsaan 50 euron arvoisen varustekassin, joka sisältää muun muassa liikuntatuotteita ja kehonkoostumusmittauksen.

Lähtöpaikat ja juomapisteet löytyvät Urheilupuistosta ja Kankurin liikuntapuistosta. Juoksu- ja kävelyreitit ovat viisi ja kymmenen kilometriä sekä puolimaraton.

Ajanottoa ei ole. Jos haluaa haastaa itsensä, voi ottaa osaa jänislähtöön, joissa liivein merkitty ”jänis” juoksee matkan tiettyyn aikaan, esimerkiksi puolimaratonin alle kahden tunnin.

Työyhteisöt ja seurat voivat ottaa osaa kilometrikilpailuun. Eniten kilometrejä työntekijöiden ja jäsenten määrään suhteutettuna palkitaan tuotepalkinnoilla.

Talkoostartti

Uusi kävely- ja juoksutapahtuma

Kävely- ja juoksutapahtuma Talkoostartti järjestetään Hyvinkäällä 8.8. Lähtöpaikat ovat Urheilupuisto ja Kankurin liikuntapuisto.

Tapahtuman ilmoittautuminen on käynnissä 2.8. saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa voimatahtosydan.fi/talkoostartti.

Osallistumismaksut ovat 30 euroa/henkilö tai 40 euroa/perhe (2 vanhempaa ja lapset). Osallistumismaksu sisältää 50 euron arvoisen tuotekassin.

Osallistumismaksusta kohdennetaan 10 euroa maksajan haluamalle hyvinkääläiselle urheilu- ja liikuntaseuralle.

Tapahtuman järjestää Hyvinkään Palloseura, Hyvinkään Seudun Urheilijat ja Hyvinkään kaupunki.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut