Kulttuurin kyselytunnilla keskiviikkona ihmetellään porukalla, onko Hyvinkää kohta enää kulttuurikaupunki – "Ajattelemme, että se on nyt, jos koskaan"

Hyvinkääsali on toimijana samassa tilanteessa kuin muutkin; mitä tapahtuu Hyvinkään kulttuurille? Keskiviikkona sana on vapaa. Arkisto/Ari Peltonen

Pia Lyy

Onko Hyvinkää enää kohta kulttuurikaupunki? Näivettyykö kulttuuri-ihme säästöpaineiden alla?

Tähän pureutuu Kulttuurin kyselytunti keskiviikkona 10.6. Hyvinkääsalissa kello 18.

Mukana ovat Hyvinkään kirjasto, Hyvinkään museopalvelut, Hyvinkään musiikkiopisto, Hyvinkään Orkesteri, Hyvinkään taidekoulu, Hyvinkään taiteilijaseura, Hyvinkääsali, Suomen Rautatiemuseo ja Villa Arttu.

– Se on yksi ilta muiden joukossa, mutta ajattelemme, että "Nyt, jos koskaan". Jälkikäteen on turha huudella, kuvailee illan moderaattori Charlotta Kivistö.

– Eri puolilta on tullut huolenilmaisuja, ja nyt me olemme tässä kaikki. Se on historiallisen hienoa!

Illan tarkoitus on kertoa, mitä säästösuunnitelmien toteutuminen käytännössä tarkoittaisi. Samalla kysytään, mikä merkitys kulttuurilla on Hyvinkään imagolle.

– Kulttuurin ja taiteen perusopetuksen avustuksiin on esitetty kymmenien prosenttien leikkauksia ja pahimmillaan osa toiminnoista on loppumassa säästöjen myötä kokonaan. Musiikkiluokkatoiminta on nyt annetuissa esityksissä päätetty lakkauttaa, samoin Hyvinkään taidekoulu, järjestäjät listaavat.

"Huolenosoitukseen" on kutsuttu mm. kaupunginvaltuutetut, kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta ja opetuslautakunta.

– Ymmärrämme taloustilanteen paremmin kuin hyvin. Kaikki ymmärtävät, että leikkauksia pitää tehdä. Mutta että muistettaisiin kohtuullisuus, Kivistö sanoo.

Keskiviikona jo klo 14-16 kirjastoaukion savipajassa muovaillaan mini-mielenosoittajia kyltteineen. Asialla on Lasten ja nuorten kuvataidekoulu.

Kulttuurin kyselytunti ke 10.6. klo 18 Hyvinkääsalissa, turvavälejä ja muita koronasääntöjä noudattaen. Vapaa pääsy. Klo 14-16 muovaillaan pikku mielenosoittajia savipajassa kirjastoaukiolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.