Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun thaihieronta-asiakkaat katosivat, Pimnara Lindström sai uuden idean – Riihimäellä saa nyt thaimaalaista katuruokaa

Itämainen Tuulahdus -liikkeen yrittäjä Pimnara Lindström on eksoottinen näky perinteisessä thaimaalaisessa hedelmämyyjän hatussa. Tällä kertaa myynnissä ei ole tosin hedelmiä, vaan thaimaalaista katuruokaa: kana- ja kasviskevätrullia, nuudelikeittoa ja thailihapullia vartaassa. Majakan sisäpihalla leijuukin varsin herkullinen tuoksu.

– Kun jouduin keskeyttämään koronan takia työni hierojana, aloitin ruoan myynnin, jotta saan maksettua liiketilan vuokran ja kiinteät kulut. Ruoanlaitto on minulle entuudestaan tuttua. Kun aloitin yrittäjänä, tein aluksi myös thairuokaa tilauksesta, Lindström kertoo.

Nuudelikeitto on Thaimaassa suosittu ruoka. Sitä myydään kadunvarsille pystytetyissä pienissä kojuissa.

Samaa tunnelmaa hakee myös Lindström.

– Asiakkainani on käynyt paljon lähiseudulla asuvia thaimaalaisia, jotka ovat iloinneet, kun tarjolla on perinteistä ”katuruokaa”. On kiva tuoda väriä ja elävyyttä Riihimäen katukuvaan.

Lindström on asunut Riihimäellä seitsemän vuotta. Hän aloitti thaihierojayrittäjänä aluksi kotonaan. Asiakkaita oli kuitenkin niin paljon, että hän vuokrasi liiketilan Majakasta.

– Tämä on keskeisellä paikalla, joten tähän on helppo tulla. Asiakaskuntani on kasvanut koko ajan.

Lindström tarjoaa hieronta- ja rentoutushoitoja ainoastaan naisille. Syynä on se, että thaihieronnalla on Suomessa huono maine.

– Kun paikka on tarkoitettu ainoastaan naisille, on sinne helpompi tulla. Naiset myös matkustavat paljon Aasiassa ja ovat tottuneita käyttämään hierojien palveluja. Minulla on paljon asiakkaita, jotka käyvät hoidoissa säännöllisesti.

Hoidot alkavat jalkakylvyllä samalla kun Lindström hieroo asiakkaan hartioita ja päätä. Siitä siirrytään varsinaiseen hierontaan.

– Thaihieronta eroaa tavallisesta hieronnasta, että siinä lihaksia käsitellään enemmän venyttämällä.

Halutessaan hierontaa voidaan tehostaa erilaisilla yrttiöljyillä. Yrttien tuoksut ja taustalla soiva thaimusiikki on saanut asiakkaat kutsumaan Lindströmin yritystä Mini-Thaimaaksi.

– Tänne tulo on kuin kävisi pienellä minimatkalla. Stressi häviää ja lihasjumit poistuvat, Lindström iloitsee.