Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Jalkapalloa, kamarimusiikkia ja Bluesstock – Hyvinkäällä striimataan tapahtumia kesäkuussakin

Kulttuuritapahtumien striimaukset ovat onnistuneet Outi Raatikaisen ja Charlotta Kivistön mukaan paremmin kuin hyvin. – Parasta on ollut saada väkeä mukaan laajalti kulttuurin eri saroilta. Striimaaminen madalluttaa myös yleisön kynnystä osallistua. Striimattuna tulee seurattua tekijöitä, joita ei ehkä muuten tulisi. Mia Lagström

Mia Lagström

Aprillipäivänä nopealla aikataululla käyntiin polkaistu Hyvinkään Poikkeustilaklubi tuli päätökseensä helatorstaina, mutta ei aivan lopullisesti. Kulttuuritapahtumien striimaukset saavat jatkoa kesäkuussa On Air Hyvinkää -konseptin alla.

– Meille oli alusta saakka selvää, että jollain tasolla tulemme jatkamaan. Poikkeustilaklubista saadut kokemukset ja palaute ovat olleet sen verran hyvät, Hyvinkään kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen ja tapahtumapromoottori Charlotta Kivistö iloitsevat.

Raatikaisen ja Kivistön mukaan on ollut hienoa huomata, kuinka yhteisöllisyys voidaan saavuttaa silloinkin, kun kuulijat ovat eri paikassa.

– Somessa on ollut tapahtumien ja konserttien aikana valtavan hyvä tunnelma, Raatikainen kiittelee.

On Air Hyvinkää -konseptin ensimmäinen konsertti striimataan torstaina 11.6. Hyvinkään kirkosta, jossa järjestetään Hyvinkään Orkesterin perinteinen kamarimusiikkikonsertti.

Aivan uudenlainen tapahtuma on tiedossa jo muutamaa päivää aiemmin, kun tiistaina 9.6. lähetetään kaiken kansan katseltavaksi HyPS:in ja PK-09 miesten jalkapallo-ottelu.

– Myös urheiluseurat ovat olleet kanveesissa koronan vuoksi, joten on hienoa saada heidät mukaan striimaamaan tapahtumia. Jalkapallo-ottelussa on selostus ja musiikkia, joten tulossa on varmasti hieno tapahtuma, Kivistö lupaa.

Kesän perinteisistä tapahtumista striimataan lauantaina 13.6. perinteikäs Bluesstock.

– Bluesstockin jälkeen vetäydymme kesätauolle. Olemme kuitenkin valmiita jatkamaan syksyllä, mikäli tilanne niin vaatii. Olemme suunnitelleet alustavasti muun muassa marraskuussa järjestettävän Halo-tapahtuman striimaamista, Kivistö sanoo.

Kesätapahtumia netissä

On Air Hyvinkää

Hyvinkään kaupunki jatkaa keväällä suuryleisön saavuttaneen Poikkeustilaklubin innoittamana tapahtumien striimaamista. On Air Hyvinkää -tapahtumat kesäkuussa: HyPS-PK09 miesten jalkapallo-ottelu Villa Parkista 9.6. klo 19.

Hyvinkään Orkesterin kamarimusiikkikonsertti Hyvinkään kirkosta 11.6. klo 19.

Bluesstock 13.6. Ohjelmassa on klo 16 alkaen T4Blues, Duo Purple Heart ja Blind Blonde & Bad Looking Boys.

Tapahtumat löytyvät Hyvinkään kaupungin YouTube-kanavalta ja Facebookista.

Koronakevät

Kolmen minuutin lamaannuksen jälkeen hommiin

– Kun korona pysäytti kertalaakilla kaiken kulttuuritoiminnan, kentällä lamaannuttiin ehkä noin kolmeksi minuutiksi. Sen jälkeen alettiin hommiin, Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Raatikainen kuvailee maaliskuun tunnelmia.

Raatikaisen mukaan innovatiivinen ja toimelias ryhmä saatiin Hyvinkäällä kasaan nopeasti. Erilaisten tapahtumien striimaukset on hoidettu omalla porukalla ja omalla kalustolla.

– Hetki siihen meni, että opittiin, mutta yleisö oli ymmärtäväistä.

Jälkikäteen on Raatikaisen mukaan helppo hymyillä. Kevään tapahtumat onnistuivat paremmin kuin hyvin.

– Pistimme lopulta kasaan 29 tapahtuman, 100 tekijän ja 100 000 yleisön festarit. Ei voi kun olla tyytyväinen. Kiitos tästä kuuluu mahtavalle porukalle.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut