Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkää avaa sisähalleja seuratoimintaa varten – kentille pääsee vain vuoron varaamalla

Hyvinkään kaupunki avaa sisäliikuntapaikkoja kesäkuun alussa. arkisto/Katariina Taleva

Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelut jatkaa koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purkamista kesäkuun alusta alkaen.

Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaina 1. kesäkuuta. Sisäharjoitustiloissa ja ulkokentillä saa hallituksen ohjeiden mukaan olla maksimissaan 50 henkilöä kerrallaan.

– Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila kaupungin tiedotteessa.

Hänen mukaansa koronapandemian aikana on pidetty tiiviisti yhteyttä Keusote-kuntien liikuntapalveluiden kesken ja käsitelty valtion ohjeisiin perustuvia yhtenäisiä toimintatapoja liikuntapaikkojen käytöstä.

– Myös Hyvinkäällä sovelletaan yhdessä mietittyjä toimintamalleja korona-turvallisen liikkumisen edistämiseksi.

Harjoitustiloihin ja kentille saa tulla vain vuorovarauksella.

Vapaita vuoroja pääsee tarkastelemaan www.hyvinkaa.fi/web-timmi -sivun kautta.

Vuorovarauksen voi tehdä lähettämällä viestin osoitteeseen tilavaraamo@hyvinkaa.fi.

Kesän mittaan myös uimarannat alkavat täyttyä. Varsinaista säädöstä uimarantojen käytöstä ei ole, mutta myös rannoilla kaupunki suosittelee noudatettavaksi yleisiä hygienia ja turvallisuussuosituksia sekä ohjeita tartuntatautien ehkäisyyn.

Tämänhetkisen tiedon mukaan riski saada koronavirus luonnonvesissä uimisen välityksellä arvioidaan olevan alhainen.

Kaupunki toteuttaa kesäkuussa seniori-ikäisten liikuntakyselyn yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Kysely tehdään satunnaisotannalla yli 65-vuotiaille hyvinkääläisille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut