Alueen kansalaisopistoissa letitään Games of Thrones -tyyliin, lauletaan heviä ja jumpataan jalkateriä – ilmoittautuminen käynnistyy kesäkuun toisella viikolla

Harrastaminen: Kurssitarjonta julkaistaan touko-kesäkuun vaihteessa.

Perinteisesti kansalaisopiston liikuntaryhmät ovat olleet suosittuja. Viime kaudella nopeasti täyttyi myös Lopen puu- ja metallityöryhmä. – On hienoa, että perinteiset puu- ja metallityöt kiinnostavat, rehtori Mia Pätsi Hausjärven ja Lopen kansalaisopistoista kertoo. -

Mia Lagström

Alueen kansalaisopistoissa odotetaan tulevaa syksyä positiivisin mielin.

– Toiveikkaana odotamme, että syyskuussa päästäisiin aloittamaan. Tämä vuosi on ollut varsin poikkeuksellinen, Hausjärven ja Lopen kansalaisopistojen rehtori Mia Pätsi toteaa.

Hausjärvellä, Lopella, Hyvinkäällä ja Riihimäellä on varauduttu myös koronapandemian mahdolliseen toiseen aaltoon. Kansalaisopistoissa on pohdittu lähiopetusryhmien koon pienentämistä sekä voidaanko osa kursseista järjestää verkko-opetuksena.

– Kielten opetuksesta osa voidaan siirtää verkkoon nopeallakin aikataululla. Kaikkia kädentaitoryhmiä ei sen sijaan ole järkevä etäopetuksella järjestää, rehtori Johanna Taruma Hyvinkään Opistosta kertoo.

Syksyn kurssitarjonta julkaistaan lähiaikoina ja ilmoittautuminen käynnistyy normaalisti kesäkuun alussa. Kaikissa kansalaisopistoissa kurssimaksut kerätään vasta syksyllä, kun on varmistunut alkavatko kurssit.

Vanhojen suosikkikurssien rinnalla käynnistyy paljon uutta. Hausjärvellä ja Lopella on lisätty joogaa, sillä aiempina vuosina ryhmät ovat täyttyneet niin nopeasti.

Jooga Oitissa on ollut niin suosittua, että siinä pitää olla sormi liipaisimella, kun ilmoittautuminen käynnistyy.

– Varsinkin tiistai-illan jooga Oitissa on ollut niin suosittua, että siinä on pitänyt olla sormi liipaisimella, kun ilmoittautuminen on käynnistynyt, Pätsi kertoo.

Hausjärvellä uutta ovat muun muassa Värinuotit ja eläinkuvasoinnut -kurssi, jossa opetellaan hauskalla tavalla nuottien lukemista. Ryttylässä aloittaa lapsikuoro. Oitissa opetellaan englantia laulaen ja lautapelejä pelaten.

Lopella perehdytään muun muassa lettien tekoon Game of Thrones -tyyliin. Uutena Lopella alkaa myös XXL-dance everybody -kurssi, useita valokuvakursseja sekä sukututkimuksen peruskurssi.

Jatkossa tullaan panostamaan myös luentoihin. Viime kauden hittiluento ”Hankkisinko kanoja” järjestetään sekä Hausjärvellä että Lopella.

Tarjontaan on lisätty myös erilaisia lyhytkursseja, kuten Lopella hevilaulu-, latinolaulu-, teatteri-improvisaatio- ja tiffanylasikurssit ja Hausjärvellä näytetunnit Oitin markkinoilla ja äänenhuollon tehokuuri.

Riihimäellä uutta ovat teemakurssit.

– Teemoja ovat Elämän juhlahetket, Eläinystäville, Kaunista kotisi, Perinnekäsityöt ja -taidot sekä Slow life -kurssit, rehtori Anna Major kertoo.

Uutta ovat myös aikuisten ja lasten yhteiset Tehdään yhdessä -kurssit sekä lukiolaisille suunnatut kurssit. Major muistuttaa, että samalla kun käynnistyy ilmoittautuminen kansalaisopistoon, käynnistyy ilmoittautuminen Riihimäen taidekouluun.

– Aiemmin lasten ja nuorten taidekouluna tunnettu oppilaitos toimii jatkossa Riihimäen kansalaisopiston alaisuudessa, ja taiteen perusopetusta kuvataiteessa ja käsityötaiteessa annetaan lastan ja nuorten lisäksi aikuisille.

Myös Hyvinkään Opisto aloittelee syksyllä yhteistyötä lukion kanssa. Tulevia yhteistyökursseja ovat muun muassa valmennuskurssi taidekouluihin pyrkiville, musiikin perusteet ja luontoelämyksiä retkeillen.

Ensi kauden muita Hyvinkään Opiston uusia kursseja ovat muun muassa Hoitava hengitys, Footbic, jalkateräjumppa, Soitinrakennus, Retkeilyn perusteet, Piirustuksen perusteet, Mattoja ilman kangaspuita ja Puuvärikynillä piirustus.

Kansalaisopistot

Ilmoittautuminen syksyn kursseille

Ilmoittautuminen kansalaisopistojen syksyn kursseille käynnistyy Hyvinkäällä 8.6. klo 10, Hausjärvellä 9.6. klo 9, Lopella 10.6. klo 9 ja Riihimäellä 10.6. klo 19.

Riihimäellä käynnistyy samaan aikaan myös haku Riihimäen taidekouluun, joka antaa taiteen perusopetusta kuvataiteessa ja käsityötaiteessa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Kaikkiin opistoihin ilmoittaudutaan joko puhelimitse tai netin kautta. Toimistot ovat kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.